Back to basics, Impulsdag Muziekeducatie

Back to basics, Impulsdag Muziekeducatie
In het academiejaar 2015-2016 startte de opleiding muziek van LUCA met een vernieuwde ‘muzikale basisvorming’: een geïntegreerde aanpak met o.a. een grotere aandacht voor ritmische vorming en sterkere ontwikkeling van het harmonisch gehoor. Met deze vernieuwingen wil de opleiding maximaal inzetten op een stevige, relevante basis voor elke musicus.

Op deze Impulsdag Muziekeducatie zetten we de deuren open en demonstreren we onze nieuwe aanpak. Marc Erkens (opleidingshoofd muziek) en Paul Dinneweth (coördinator basisvorming) lichten de vernieuwde basisvorming toe en gaan in gesprek met de deelnemers. In de workshoprondes maak je kennis met de drie componenten van dit opleidingsonderdeel.

WORKSHOP 1: Ritmische vorming
o.l.v. Guy Remmerie en Tom Pipeleers
In deze workshop gaat het over de fysieke beleving van ritme: herkennen, beleven, analyseren, begrijpen, uitvoeren en improviseren. Dit gebeurt vanuit een sterk inzicht in binaire en ternaire stelsels en hun onderlinge relaties. Zet je schrap voor een bijzondere actieve en uitdagende aanpak!

WORKSHOP 2: Harmonische en melodische gehoorvorming
o.l.v. Paul Dinneweth en Thomas Geudens
Een hernieuwde aandacht voor tonaliteit, een sterkere focus op herkennen van harmonieën, een rijkere variatie van klankkleuren en instrumenten … het zijn slechts een aantal elementen van de nieuwe aanpak, met één doel: een sterk innerlijk voorstellingsvermogen. Je bent gewaarschuwd: ‘absoluut’ horen is niet altijd een voordeel.

WORKSHOP 3: Melodische en harmonische structuren
o.l.v. Mathias Coppens en Geert Van der Straeten
Melodiebouw, harmonische akkoordprogressies en vormleer worden in de nieuwe basisvorming geïntegreerd aangepakt: analyseren, schrijven en spelen wisselen elkaar voortdurend af. Op deze manier worden een aantal eerder theoretische concepten op een zeer actieve manier ingestudeerd. Het potentieel van deze aanpak wordt snel duidelijk!

PLANNING
09.30 Onthaal en introductie
10.00 Workshop 1
10.45 Workshop 2
11.30 Koffiepauze
11.45 Workshop 3
12.30 Lunch
13.30 Afsluitende reflectie

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar
LUCA Campus Lemmens
Lemmensberg 3 3000 Leuven
3000 Leuven
Wanneer
vrijdag 24 maart 2017 van 09:30 tot 14:30
Organisatie
LUCA School of Arts
Prijs
€ 20.0
Basistarief: 20,00 €
Reservation
katrien.verbeke@luca-arts.be
Contact
katrien.verbeke@luca-arts.be

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by