LUCA School of Arts heeft een uitgebreid aanbod voor studenten met een interesse in design en dit op vlak van visuele communicatie, productdesign en interieurvormgeving. Je vindt bij ons zowel academische opleidingen als professionele bacheloropleidingen.

Profesionele bacheloropleidingen

Profesionele bacheloropleidingen

In onze professionele bacheloropleiding Beeldende Vormgeving verwerf je inzichten én praktijkervaring in de visuele communicatie om nadien als professional aan de slag te kunnen gaan in elke sector die creativiteit op prijs stelt. In de studio’s ‘Brand & Packaging’, ‘Digitale’, ‘Grafische’, ‘Reclame’ en ‘Still’ leer je projectmatig werken en naar creatieve oplossingen zoeken voor concrete problemen. Op een intensieve manier maak je kennis met beeld, typografie, fotografie, compositie, verhoudingen en diverse media. Zo ontdek je de veelzijdigheid van de visuele communicatie.

De bacheloropleiding Interieurvormgeving is een driejarige, praktijkgerichte opleiding. Je leert vormgeven door te brainstormen, te discussiëren en kritisch na te denken. Je leert vooral ook doen. Je maakt schaalmodellen en prototypes, je tekent schetsen, plannen en 3D-visualisaties. Je doet aan materiaal- en kleuronderzoek. Je gaat op studiereis en op bedrijfsbezoek en je neemt deel aan intensieve workshops. Je loopt stage of studeert een semester in het buitenland. Samen met je medestudenten organiseer en bouw je je afstudeertentoonstelling. Al doende ondervind je welke ontwerpmethodes en werkterreinen je het beste liggen.

Academische opleidingen

Academische opleidingen

Grafisch Ontwerp, afstudeerrichting in de opleiding Beeldende Kunsten

In beide opleidingen onderzoeken de studenten de beeldcultuur en communicatie in de breedste zin van het woord. Ze experimenteren met de dynamiek en spanning tussen tekst en beeld, en onderzoeken de dynamische interactie tussen grafisch ontwerp, kunst, media en technologie. Door middel van diverse opdrachten worden de studenten aangemoedigd om hun ideeën over de eigen discipline te verfijnen via een productieve kruisbestuiving met andere disciplines. Beide opleidingen richten zich zowel op printcommunicatie als op digitale communicatie. De twee ontwerpopleidingen hebben uiteraard ook hun specifieke eigenheid en finaliteit.

Communicatie- en Media Design, afstudeerrichting in de opleiding Audiovisuele Kunsten

Nieuwe media en technologie veranderen ons dagelijkse leven. Dat is het uitgangspunt van onze afstudeerrichting Communicatie- & Media Design (CMD), de eerste academische nieuwe mediaopleiding van Vlaanderen. Binnen Communicatie- & Media Design kan je vanaf het eerste bachelorjaar kiezen tussen twee afstudeerprofielen: Interaction Design en Game Design.

Productdesign

In de opleiding Productdesign onderzoeken studenten met een kritische en visionaire blik het rijke en boeiende domein van productdesign. Deze academische opleiding stimuleert haar studenten om geëngageerd en vernieuwend in te spelen op een snel veranderende context en om sterk te staan in een multidisciplinair werkveld.

 

Creditopleiding Brand & Packaging

Creditopleiding Brand & Packaging

In het credit contract Brand & Packaging staan verpakkingsontwerp en branding centraal. Deze opleiding is uniek in Vlaanderen. Via praktijkopdrachten, lezingen gegeven door mensen uit de praktijk en een intensieve begeleiding door gedreven docenten leren studenten efficiëntere briefings en feedback geven, geslaagde verpakkingsontwerpen maken en vullen ze hun kennis van branding en communicatie aan. De opleiding verzekert haar afgestudeerden hiermee van een unieke en ideale springplank naar een uitdagende job in een sector met veel jobopportuniteiten.

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by