Verder studeren

Master-na-masteropleiding

Master-na-masteropleiding

LUCA School of Arts organiseert een master-na-masteropleiding in de Voortgezette Muziek. de opleiding vormt een brug naar het werkveld voor jonge muzikanten. Het is een tweejarige opleiding met keuze uit drie specialisaties: Solist / Kamermuziek (voor al gevormde ensembles) / Hedendaagse Muziek. Met deze opleiding verhogen studenten hun podiumkansen door recitals voor te bereiden en te spelen. Die artistieke praktijk is sterk verbonden met een onderzoekscomponent.

Credit contract

Credit contract

Je kan bij LUCA twee modulaire creditcontracten volgen. Binnen de opleiding Bouwkunde kan je het creditcontract Bouwkundig Assistent volgen. Hiermee bereiden studenten zich voor op een job als bouwkundig tekenaar of als adjunct-werfleider. Het creditcontract Brand & Packaging Design wordt georganiseerd door de opleiding Beeldende Vormgeving. Studenten leren er aantrekkelijke en functionele verpakkingen realiseren voor de consumentenmarkt.

Lerarenopleiding

LUCA School of Arts biedt zowel een Specifieke lerarenopleiding in de Audiovisuele en Beeldende Kunsten als in Muziek en Drama aan. In beide opleidingen staat de specifieke zoektocht van en voor de lerende centraal. Artistieke en onderwijskundige vraagstukken wisselen er elkaar continu af. Hoe kan je het artistieke proces stimuleren? Hoe focus je op de specifieke artistieke zoektocht van de lerende? Hoe ontwikkel je een krachtige artistiek vormende leeromgeving? Hoe geef je motiverend les? Hoe maak je de lerende onafhankelijk van de leraar? Hoe kan het lesgeven je eigen artistieke praktijk versterken? In de opleiding kom je erachter op een ervaringsgerichte en artistiek vormende manier. Experimenteren, vragen stellen en durven twijfelen zijn onmisbaar in deze krachtige, kritische en permanente bevraging van de relatie tussen leraar en lerende en tussen kunstenaar en leraar.

Doctoraatsopleiding

Doctoraatsopleiding

LUCA - Faculteit Kunsten organiseert geregeld onderzoeksseminaries voor onderzoekers, doctorandi en kandidaten voor het doctoraat.  Ook onderzoekers van andere faculteiten en disciplines kunnen deelnemen aan het programma om kennis te maken met ondermeer methoden en aanpakvormen uit het onderzoek in de kunsten. 

Elke onderzoekseenheid van LUCA Faculteit Kunsten is verantwoordelijk voor de organisatie van één seminarie, workshop of summer school. Bovendien worden twee seminaries worden in samenwerking met de Faculteit Architectuur georganiseerd. Het seminarie "Into Research" legt de focus concreet op het schrijven van een onderzoeksaanvraag.

Naast deze seminaries kunnen doctorandi bovendien gebruik maken van het aanbod van de Doctoral School for the Humanities & Social Sciences.

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by