LUX op dinsdag 16 oktober

How do you do-sessie

How do you do-sessie

15.00 > 17.00, CASCO

Beginnende docenten/onderzoekers, studenten, jonge kunstenaars en ontwerpers komen bijeen om ideeën en tips over de ontwikkeling van hun projecten te delen.

THEMA’S:
Interdisciplinariteit, Zichtbaarheid, Identiteit & Auteurschap, Participatie, Artistieke Praktijk vs. Artistiek Onderzoek.

Reserveer nu online >

Vernissage Cross Connections 2018

Vernissage Cross Connections 2018

18.00, KADOC

Cross Connections is een internationaal initiatief. Tien kunstenhogenscholen en -universiteiten organiseren gelijktijdig dezelfde tentoonstelling op de verschillende continenten van de wereld. In Latijns-Amerika, de Verenigde Staten, Oost- en West-Europa en Azië wordt dezelfde tentoonstelling de ongelofelijk grootte diversiteit in strategiën van visuele communicatie.

Reserveer je plaats op de vernissage >

Vernissage Jong talent

Vernissage Jong talent

LUCA School of Arts kijkt een week lang terug naar de beste realisaties van het afgelopen jaar en blikt vooruit op intrigerende projecten voor het nieuwe academiejaar. Tijdens onze Showcase toont LUCA in de eerste plaats een selectie van de beste afstudeerwerken van een nieuwe generatie kunstenaars en ontwerpers. De boeklancering 'Creatures of habit' en de performance 'Umwelten Memory Game' van Sarah & Charles maken deel uit van het programma.

Bekijk de geselecteerde afstudeerwerken > 

LUCA Showcase Drama

LUCA Showcase Drama

'ON CHESIL BEACH'
19 > 20.00, 30CC/Wagehuys

Theatervoorstelling van Ellis Meeusen over een jong, pasgetrouwd koppel dat de huwelijksnacht doorbrengt aan de Engelse kust. On Chesil Beach is een van levenslust glimmende monoloog waarin een heel leven verandert door iets kleins verkeerd te doen. Of beter: door niets te doen.

Reserveer je tickets voor 'éternel été' van Egon Schoelynck >

Reserveer je trickets voor 'On chesil Beach' van Elis Meeusen

The Well Made Play

RONDETAFELGESPREK OVER DE HEDENDAAGSE SCHRIJFPRAKTIJK
20.00, 30CC/Wagehuys

Doctoraal onderzoeker Nico Boon nodigt collega’s theaterauteurs uit om het te hebben over de vraag: kan een geactualiseerde vorm van het situationele drama, doodverklaard in de Vlaamse Golf en de postmodernistische experimenten van de jaren ’80, opnieuw een relevante tool worden voor jonge theaterauteurs om via de klassieke plotopbouw een nieuwe, maatschappelijk broodnodige  synthese op te zoeken?

Reserveer nu online >

Minima Docta + 'Umwelten Memory Game'

Minima Docta + 'Umwelten Memory Game'

20.30, Smidse

Sarah & Charles presenteren een performance spel dat voortbouwt op de publicatie ‘Between the Fiction and Me. Umwelten of artists and architects’. In dit boek stellen kunstenaars, architecten en schrijvers zich vragen over het ecosysteem van kunst en architectuur en over de trigger van 'the act of creating'. Via een memoriespel linken twee spelers  beelden en woorden uit het boek ondersteund door spraak en geluid.

Bekijk het programma >

Bestel het boek online >

 

Boeklancering 'Creatures in Reality'

Boeklancering 'Creatures in Reality'

20.00, CAS-CO

De publicatie 'Creatures of habit' van Charlotte Stuby won vorig jaar de Dirk Lauwaert Award, de prijs die LUCa uitreikt aan de meest verdienstelijke masterscriptie. Die scriptie wordt nu aan het publiek voorgesteld.

Bestel de publicatie > 

LUCA Showcase Drama

LUCA Showcase Drama

ETERNEL ETE
21.30 > 22.30, 30CC Wagehuys

Theatervoorstelling van Egon Schoelynck over verlies. In een amalgaam van verhalen zoekt hij naar wat er verloren dreigt te gaan. Bijgestaan door een loopstation probeer hij zijn zieke oma van de vergetelheid te redden. En daarbij ook zichzelf.

Programma >

Reserveer je tickets > 

LUCA-Jazz ensemble

LUCA-Jazz ensemble

21.30, TBD

Studenten en alumni presenteren zichzelf in diverse combo’s en verrassen met afstudeerprojecten, bachelorproeven ... Een verrassende manier om jazz te beleven en te herontdekken, nu door de ogen van jong muzikaal geweld.

Bezoek zeker ook:
Onderzoeksinstallatie

Onderzoeksinstallatie

13.00 > 20.00 CAS-CO

tekst volgt

LUCA Bookshop

LUCA Bookshop

13.00 > 18.00, NEST

LUCA publicaties in pop-up shop.

LUX, LUCA Showcase

Een week lang toont LUCA School of Arts in Gent de beste afstudeerwerken van een nieuwe generatie kunstenaars en ontwerpers, onderwijsprojecten én baanbrekende onderzoeksideeën. 
Op het programma: artist’s talks, lezingen, expo's, screenings en performances, concerten, book launches en een awards night.

Reserveer nu online 

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by