LUX op dinsdag 24 oktober

BOOK LAUNCH

BOOK LAUNCH

WOORDEN WORDEN WERKEN VAN TOM VAN IMSCHOOT
14.00, NEST

Waarom is schrijven belangrijk in de ontwikkeling van een praktijk als kunstenaar, criticus, essayist of docent? Tom Van Imschoot ent schrijven terug op een traditie van vrij spreken en denken. Schrijven als een performatieve daad.

Lees meer >
Reserveer nu online > 

How do you do-sessie

How do you do-sessie

15.00 > 17.00, NEST

Beginnende docenten/onderzoekers, studenten, jonge kunstenaars en ontwerpers komen bijeen om ideeën en tips over de ontwikkeling van hun projecten te delen.

THEMA’S:
Interdisciplinariteit, Zichtbaarheid, Identiteit & Auteurschap, Participatie, Artistieke Praktijk vs. Artistiek Onderzoek.

Reserveer nu online >

LUCA@Sphinx
‘Sons of No One’ van Hans Vannetelbosch

LUCA@Sphinx

18.30 > 19.30, SPHINX

LUCA toont een selectie afstudeerfilms van een nieuwe generatie filmmakers die afstudeerden in 2017.

FILM 1 • ‘Shadow’ van Zeina Alqahwaji (20')
FILM 2 • ‘In Kubio’ van Aude De Bruycker & Thomas Rouckhout (3'17'')

Lees meer >

Lezing door Rachida Lamrabet

Lezing door Rachida Lamrabet

19.00, Vooruit

De onderzoeksgroep Art, space & context nodigt de Belgische schrijfster Rachida Lamrabet uit binnen een masterseminarie rond stedelijkheid en fictionalisering. En dit naar aanleiding van haar recente uitgave ‘Zwijg allochtoon’, een essay over identiteit, racisme en het vrouwenlichaam als inzet van de strijd om de vrijheid. 

Reserveer nu online >

 

Minima Docta + 'Acts of peace, acts of war’

Minima Docta + 'Acts of peace, acts of war’

DEBAT VOORAFGEGAAN DOOR THEATERSTUK ‘2:54AM’
19.30 > 21.30, ARCA

Wie is vrijheidsstrijder? En wie terrorist? Is de held diegene die zijn tegenstander verslaat en wraak neemt? Of is dat het slachtoffer dat erin slaagt om de dader in de ogen te kijken en vergeving te schenken?
In 2:54 a.m. is een muzikale voorstelling over een vrouw die niet vroeg om oog om oog, maar om oog in oog. Na de voorstelling volgt een debat met Jan De Cock (auteur), Els Roobroeck (regisseur), Wim Lambrecht (kunstenaar) en Geert Kestens (moderator).

Lees meer >
Reserveer nu online > 

LUCA-Jazz ensemble

LUCA-Jazz ensemble

21.30, HOTSY TOTSY

Studenten en alumni presenteren zichzelf in diverse combo’s en verrassen met afstudeerprojecten, bachelorproeven ... Een verrassende manier om jazz te beleven en te herontdekken, nu door de ogen van jong muzikaal geweld.

Bezoek zeker ook:
Mirror Mirror

Mirror Mirror

13.00 > 20.00 NEST

Spiegelpaleis of fenomenologische oefening? Ga in dialoog met je eigen spiegelbeeld in de installatie Mirror Mirror van Rudi Knoops.

LUCA Bookshop

LUCA Bookshop

13.00 > 18.00, NEST

LUCA publicaties in pop-up shop.

LUX, LUCA Showcase

Een week lang toont LUCA School of Arts in Gent de beste afstudeerwerken van een nieuwe generatie kunstenaars en ontwerpers, onderwijsprojecten én baanbrekende onderzoeksideeën. 
Op het programma: artist’s talks, lezingen, expo's, screenings en performances, concerten, book launches en een awards night.

Reserveer nu online 

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by