LUX op donderdag 26 oktober

Drawing is thinking - Thinking is moving

Drawing is thinking - Thinking is moving

9.15-17.30, Campus Sint-Lucas Gent

Het internationale symposium Drawing is Thinking – Thinking is Moving zoomt in op de rol van de tekening in de genese van beelden. Verschillende sprekers stellen de relevantie, draagwijdte en betekenis van de analogie tussen tekenen en denken in vraag.
Met aandacht voor de tekening als intuïtieve beweging, de diversiteit van het tekenen als denkproces en de rol van de tekening in de artistieke ontwikkeling stellen ze een reeks inzichten ter discussie. 

Bekijk het programma > 
Reserveer nu online > 

LUCA@Sphinx
‘Sons of No One’ van Hans Vannetelbosch

LUCA@Sphinx

18.30 > 19.30, SPHINX

LUCA toont een selectie afstudeerfilms van een nieuwe generatie filmmakers die afstudeerden in 2017.

FILM 1 • ‘Sons of No One’ van Hans Vannetelbosch (21’15’’)
FILM 2 • ‘Drush’ van Nils Janssens (3’20’’) 

Lees meer >

Book launch

Book launch

TICKET TO RIDE
PRAKTIJKONDERZOEK IN MUZIEKEDUCATIE,
19.30-21.30, NEST

De laatste jaren is er meer belangstelling voor de ‘leraar als onderzoeker’. Het uitgangspunt van dit boek is dat praktijkonderzoek niet vrijblijvend is. Reflecteren over de onderwijspraktijk en onderzoek zouden vanzelfsprekend moeten zijn. Het boek is een verkennende rit in het boeiende domein van praktijkonderzoek in muziekeducatie. Het wil een open en uitnodigende inspiratiegids zijn. Lees meer >

Reserveer nu online >

 

Faust in de opera

Faust in de opera

LEZING DOOR JOHAN UYTTERSCHAUT 
19.30, Vlaamse Opera

De Faustlegende is een universeel literatuurgegeven dat ook in de operawereld grote sporen heeft nagelaten. In deze lezing wordt nagegaan hoe en bij wie die sporen het meest pregnant zijn, en op welke manier de transitie van toneelstuk naar muziekdramatische realisatie is gebeurd. 

Reserveer nu online >

LUCA-Jazz ensemble

LUCA-Jazz ensemble

21.30, MANTECA

Studenten en alumni presenteren zichzelf in diverse combo’s en verrassen met afstudeerprojecten, bachelorproeven ... Een verrassende manier om jazz te beleven en te herontdekken, nu door de ogen van jong muzikaal geweld.

Spring gerust eens binnen bij:
Mirror Mirror

Mirror Mirror

13.00 > 20.00 NEST

Spiegelpaleis of fenomenologische oefening? Ga in dialoog met je eigen spiegelbeeld in de installatie Mirror Mirror van Rudi Knoops.

LUCA Bookshop

LUCA Bookshop

13.00 > 18.00, NEST

LUCA publicaties in pop-up shop

LUX, LUCA Showcase

Een week lang toont LUCA School of Arts in Gent de beste afstudeerwerken van een nieuwe generatie kunstenaars en ontwerpers, onderwijsprojecten én baanbrekende onderzoeksideeën. 
Op het programma: artist’s talks, lezingen, expo's, screenings en performances, concerten, book launches en een awards night.

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by