LUX op vrijdag 19 oktober

Ontbijtsessies

Ontbijtsessies

08.00, De Hoorn

 

Lees meer >

NGE
Foto: Tom De Visscher

NGE

SYMPOSIUM VAN HET NEDERLANDSE GENOOTSCHAP VAN DE ESTHETIEK
14.30 > 17.30, HIW, KU Leuven

Het jaarlijks symposium van het NGE zal dit jaar plaatsvinden tijdens de LUCA Showcase. Het symposium is gericht op kwesties die zowel voor kunstenaars als kunsttheoretici van belang zijn, met name: filosofische inzichten/vragen omtrent artistiek onderzoek; de rol van kunstfilosofie/esthetica in het kunstonderwijs en de relatie tussen kunstpraktijk en kunstreflectie.

Lees meer >

Schrijf in > 

Student(s) take over STELPLAATS
Foto: Diederik Craps

Student(s) take over STELPLAATS

14.00, Stelplaats

Na drie edities kan je bijna spreken van een traditie. Ook nu weer neemt de LUCA-studentenraad het programma op vrijdag even in handen. Verfrissende ideeën zullen ook nu weer leiden tot knotsgekke resultaten.

De Studentenraad is de studentenparticipatieraad van LUCA School of Arts.

LOOPS

LOOPS

14.00, STUK

Tijdens de LUCAweek worden masterstudenten en studenten BA3 vrijgeroosterd en nemen ze deel aan opleidingsoverstijgende workshops. Grafici werken een digitale projectie uit die een concert begeleid, orkestmuzikanten begeleiden de animatiefilms, filmmakers gaan in confrontatie met illustratoren. De resultaten van deze clash of ideas zie je hier.

Bekijk het programma >

Academische opening

Academische opening

We nodigen je graag uit op de plechtige opening van het academiejaar 2018-2019 in de Stadsschouwburg van Leuven We huldigen de alumnus van het jaar en reiken een eremaster en LUCA Awards uit. De academische zitting wordt opgeluisterd met verschillende artistieke interventies . 

Reserveer online >
 

LUCA-Jazz ensemble

LUCA-Jazz ensemble

21.30, MISSY SIPPY

Studenten en alumni presenteren zichzelf in diverse combo’s en verrassen met afstudeerprojecten, bachelorproeven ... Een verrassende manier om jazz te beleven en te herontdekken, nu door de ogen van jong muzikaal geweld.

Bezoek zeker ook:
Cross Connections

Cross Connections

9.00 tot 17.00, KADOC

Cross Connections is een internationaal initiatief. Tien kunstenhogenscholen en -universiteiten organiseren gelijktijdig dezelfde tentoonstelling op de verschillende continenten van de wereld. In Latijns-Amerika, de Verenigde Staten, Oost- en West-Europa en Azië wordt dezelfde tentoonstelling de ongelofelijk grootte diversiteit in strategiën van visuele communicatie. Lees meer
 

Onderzoeksinterventie

Onderzoeksinterventie

13.00 > 20.00 CAS-CO

Tekst volgt

LUCA Bookshop

LUCA Bookshop

13.00 > 18.00, NEST

LUCA publicaties in pop-up shop.

LUX, LUCA Showcase

Een week lang toont LUCA School of Arts in Leuven de beste afstudeerwerken van een nieuwe generatie kunstenaars en ontwerpers, onderwijsprojecten én baanbrekende onderzoeksideeën. 
Op het programma: artist’s talks, lezingen, expo's, screenings en performances, concerten, book launches en een awards night.

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by