LUX op vrijdag 27 oktober

Thwarted urban fables

Thwarted urban fables

14.00- 17 .00, NEST

Masterstudenten werken tijdens een intensief masterseminarie aan interventies in relatie tot de Rabot-Tondelierwijk in Gent. En dit in een context van stedelijkheid en fictionalisering. In NEST maken ze vertalingen van dit proces voor een publiek. - Org. Sarah Kesenne, Roel Kerkhofs en Stijn Van Dorpe van de onderzoeksgroep Art, space & context. 

Lees meer >

Students take over NEST
Javier Indesteege & Yonas Seyoum

Students take over NEST

17.00-19.00, NEST

Drie interventies van De Studentenraad tijdens LUX: een pingpongtoernooi, een ontdekkingstocht met livestream door de verschillende campussen van LUCA School of Arts en een spaghettifestijn met ballen. Samen transformeren we NEST kortstondig tot ontmoetingsplek voor studenten van verschillende campussen en opleidingen.

Inschrijven pingpongtoernooi >
Inschrijven spaghettifestijn met ballen >

De Studentenraad is de studentenparticipatieraad van LUCA School of Arts campus Sint-Lucas Gent, Beeldende Kunsten en Specifieke Lerarenopleiding.

LUCA@Sphinx
‘Carry On’, van Mieriën Coppens

LUCA@Sphinx

18.30 > 19.30, SPHINX

LUCA toont een selectie afstudeerfilms van een nieuwe generatie filmmakers die afstudeerden in 2017.

FILM 1 • ‘Carry On’, van Mieriën Coppens (12’7’’)
FILM 2 • ‘Tussen Zweefvlucht en Zwaartekracht’ van Mahdieh Fahimi (16’51”)

Lees meer >

LUCA-Jazz ensemble

LUCA-Jazz ensemble

21.30, MISSY SIPPY

Studenten en alumni presenteren zichzelf in diverse combo’s en verrassen met afstudeerprojecten, bachelorproeven ... Een verrassende manier om jazz te beleven en te herontdekken, nu door de ogen van jong muzikaal geweld.

Bezoek zeker ook:
Mirror Mirror

Mirror Mirror

13.00 > 20.00 NEST

Spiegelpaleis of fenomenologische oefening? Ga in dialoog met je eigen spiegelbeeld in de installatie Mirror Mirror van Rudi Knoops.

LUCA Bookshop

LUCA Bookshop

13.00 > 18.00, NEST

LUCA publicaties in pop-up shop.

LUX, LUCA Showcase

Een week lang toont LUCA School of Arts in Gent de beste afstudeerwerken van een nieuwe generatie kunstenaars en ontwerpers, onderwijsprojecten én baanbrekende onderzoeksideeën. 
Op het programma: artist’s talks, lezingen, expo's, screenings en performances, concerten, book launches en een awards night.

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by