Frans Masereel Centrum

Frans Masereel Centrum

Print media labo:

Als grafisch labo biedt Frans Masereel Centrum in Kasterlee (°1972) een residentie en werkplaats aan grafici, ontwerpers, kunstenaars en critici. De focus ligt vooral op creatie en experiment in het atelier of het onderzoek naar de positie van de grafiek in relatie tot andere beeldende kunsten. Naast het diepdruk-, hoogdruk-, vlakdruk- en zeefdrukatelier is er ook een typoatelier en een digitale ruimte met naast scanners en printers ook een laser cutter en een risograaf. 

Residenties:

ALGEMEEN: Kunstenaars en ontwerpers realiseren een grafisch project binnen het eigen artistieke oeuvre (4-6 weken).
ONDERZOEK: De druktechnieken in het atelier lenen zich tot de studie van technische aspecten, vernieuwende procédés of grafische beeldelementen (8 weken).
ESSAY: Critici, kunstenaars en theoretici schrijven een kritische tekst over een print gerelateerd onderwerp (4 weken). 
SCHOOL: Een schoolresidentie is een unieke gelegenheid voor masterstudenten om een print-gerelateerd project te realiseren dat los staat van een vooropgesteld schoolprogramma. (1 of 2 weken)

Aanmelden:

Het centrum organiseert een selectieronde via een open aanvraag (nieuwe deadlines worden in maart 2017 bekend gemaakt). Aanvragen gebeuren online via het formulier op de website, en dienen begeleid te worden van een duidelijk omschreven projectvoorstel ter motivatie. Iedere aanvraag wordt individueel bekeken door een selectiecommissie.

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by