KU Leuven Commissie Actuele Kunst

Prijs : Residentie in het BAC Atelier

De Commissie Actuele kunst van de KU Leuven werd opgericht in 2012 en wil een globaal universitair beleid omtrent de integratie van kunst en kunstwerken aan de KU Leuven ontwikkelen. De commissie ontwikkelt strategiën rond integratie van kunstwerken in de publieke ruimte, de verwerving van kunstwerken, behoud en beheer van actuele kunst binnen de KU Leuven en het zichtbaar maken van verzamelingen en activiteiten met betrekking tot actuele kunst.

Award

Als onderdeel van haar werking reikt de Commissie een prijs uit aan een verdienstelijke afgestudeerde student Kunsten van LUCA School of Arts. Deze prijs bestaat uit een werkperiode van zes maanden of 1 jaar in het BAC atelier in Leuven. De winaar krijgt hierbij een werkruimte aangeboden van 20 m². De selectie gebeurt door de Commissie Actuele Kunst of iemand die wordt aangeduid door de Commissie. 

Het BAC-atelier is een atelier dat door de KU Leuven aan haar studenten en personeelsleden ter beschikking wordt gesteld voor de beoefening van de kunsten en dit zowel in de beeldende en audiovisuele kunsten, design, muziek, podiumkunsten als hybriden. Het BAC Atelier ligt in hartje Leuven in het voormalig Instituut voor Bacteriologie. Het BAC Atelier is een gastvrije en open werkplaats voor de beoefening van kunsten binnen de universiteit. Er staan 10 ateliers en 2 hangars voor beeldende kunst en 2 paviljoenen voor podium- of audiovisuele kunst en muziek ter beschikking.

Adres

Vital Decosterstraat 102
3000 Leuven

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by