Studieprogramma
Bekijk hier het studieprogramma van het schakeljaar Communicatie- en Media Design op campus C-mine, vraag de brochure aan of schrijf je in voor de toelatingsproef

Heb je al een andere opleiding in multimedia, communicatie, marketing, ICT, journalistiek, productdesign, audiovisuele of beeldende kunsten achter de rug en wil je je verder verdiepen in Communicatie- & Media Design? Via het schakeljaar kan je in één jaar doorstromen naar het masterprogramma van hetzij interaction design, hetzij game design. Intrigeert het je hoe mensen met verschillende tools zoals websites, mobiele applicaties, sociale media … omgaan? Ben je benieuwd hoe een game is opgebouwd? En zou je willen leren hoe je deze tools of games zelf kan ontwerpen zodat je de interactie tussen mensen kan ondersteunen of verbeteren, dan is het schakeljaar iets voor jou. Je volgt een programma op maat - afhankelijk van je vooropleiding(en) - waarin je wordt ondergedompeld in de kerndisciplines van onze opleiding.

Het schakeljaar omvat alle onderdelen om jou in één academiejaar klaar te stomen voor de master CMD:

  • De kerndisciplines van CMD vormen het hart van het programma: voor interaction design zijn dat interaction design, grafisch ontwerp, audiovisuele technieken, ICT (waaronder webontwikkeling, webapplicatieontwikkeling, interactieontwikkeling, mobiele applicaties) en marketing. Voor game design zijn dat game concept, game art, 2D en 3D visualisatietechnieken, animatie, game technologieën (game engines en game programming). Deze disciplines garanderen een brede benadering. Handig, want zo kan je later de taal spreken van en de spil vormen tussen diverse disciplines in een organisatie!
  • Voor CaseLab pas je de vaardigheden/inzichten van de vijf disciplines toe in een groepsproject voor een externe opdrachtgever (bijv. Museum M in Leuven).
  • In het Research Project werk je crossdisciplinair een onderzoeksproject uit met studenten van TV/Film, Animatie, Fotografie en Productdesign (Campus C-mine Genk).
  • Je visualiseert jouw vorderingen in een portfolio. Dit is een persoonlijke blog waarin je niet alleen jouw werk toont. Daarnaast reflecteer je ook over jouw ideale job en werk je aan de competenties die jou daarbij op weg helpen.
  • Ondersteunende vakken zoals mediatheorie, beeldanalyse, geschiedenis en actua van de media, research, change- en project management verbreden jouw blik op de sector.
  • En tenslotte schrijf je een propositie uit. Deze onderzoeksvraag vormt de aanzet voor jouw masterproef van CMD, dit vormt jouw persoonlijk onderzoeks- en ontwerptraject naar vernieuwend media- en technologiegebruik met specifieke doelgroepen.

Heb je nog vragen?

Neem dan contact op met de schakeljaarverantwoordelijke: Kris Cardinaels, kris.cardinaels@luca-arts.be
 

website by