Troeven van de opleiding Drama

OPEK, een labo waarmee je het podiumlandschap van binnenuit leert kennen

Onze opleiding heeft naast leslokalen, repetitie- en theaterruimtes op campus Lemmens, een eigen praktijkruimte in kunstencentrum OPEK aan de Vaartkom in Leuven. Theatermakers
ontmoeten er elkaar in hun artistieke en kunsteducatieve praktijk.

De studenten Drama gebruiken de studio in OPEK daarom als vrijplaats om aan hun eigen artistiek traject te bouwen en de opstap naar het werkveld te maken.

Boeiende ervaringen door onderzoeksprojecten

Het lopende onderzoeksproject ‘Facing the hero’ (2015-2019) focust op de verschillende gedaanten die de held in het theater en de kunsten (in de brede zin van het woord) kan aannemen. Artistieke Medewerkers: Benjamin Van Tourhout, Wim Oris & Cie Tartaren, Geert Vandenbroele en de opleiding LUCA Animatie.  In 2017 ging de onderzoeksproductie 2:54 a.m. in première, een productie van de derdejaars Drama, Els Roobroeck (Covar) en Kwinten Mordijck. Met als uitgangspunt de vrouw als held vertelde de voorstelling het verhaal van Jo Berry en IRA-bomber Pat Magee.

Voor 2018 bereiden we samen met IAD Louvain-la-Neuve de voorstelling Sous les Pavés, het strand voor. We onderzoeken de massa als held en de mate waarin studenten anno nu kiezen voor revolte of berusting. We koppelen daarbij terug op de gebeurtenissen van mei '68 en de splitsing van de Leuvense universiteit die dan 50 jaar achter ons zullen liggen. De regie is in handen van Guy Dermul.

Check ook

Instagram #lucadrama
website by