04.04.2023

Sterfotograaf Tyler Mitchell te gast bij LUCA C-mine

Genkse School of Arts ontvangt jonge toonaangevende artiest

Op maandag 8 mei 2023 ontvangt LUCA C-mine Genk de iconische Amerikaanse fotograaf Tyler Mitchell voor een keynote in de Grote Zaal van het Energiegebouw C-mine. Op 23-jarige leeftijd was hij de eerste fotograaf van kleur (en meteen één van de jongste) om de cover van Vogue te halen met een portret van Beyoncé. Sindsdien is hij als fotograaf, maar ook als visueel artiest één van de belangrijkste stemmen in het hedendaagse landschap.

Keywords: Creative Direction - Diversity - Inclusivity - Photography - Product Design - Masculinity - Gender - Vogue Cover - Beyoncé

Wie is Tyler Mitchell?

Tyler Mitchell (°1995, Atlanta, GA) is een kunstenaar, fotograaf en filmmaker in Brooklyn. Als tiener leerde hij zichzelf skatevideo’s maken met tutorials op YouTube. Op 23-jarige leeftijd breekt hij door als de eerste fotograaf van kleur (en meteen één van de jongste) op de cover van Vogue met een portretreeks van r&b-ster Beyoncé.

Sindsdien werkt hij samen met vooraanstaande modelabels als Marc Jacobs, JW Anderson, Converse, Nike, en Givenchy, naast zijn artistiek werk in fotografie en film. In al zijn projecten zoekt hij naar een nieuwe esthetiek en identiteit voor de gekleurde gemeenschap in de VS.

Waarom LUCA C-mine?

LUCA C-mine Genk zet hoog in op diversiteit en inclusie. Als School of Arts met een ruime blik op de maatschappij en de wereld willen we vooral ook jongeren en hun educatoren laten delen in zijn belangrijke en unieke bijdrage aan de hedendaagse (beeld)cultuur. Om die reden is dit event gratis toegankelijk voor alle studenten en personeel van het LUCA School of Arts netwerk, en alle studenten en leerkrachten van de middelbare scholen in Vlaanderen-Brussel.

Praktische info:

Wat?                   KEYNOTE & Q&A: Tyler Mitchell (NY) (moderator: Tunde Adefioye)
Wanneer?          ma 08.05.2023, 20u15 - 21u30
Waar?                Grote zaal - C-mine Energiegebouw, Genk
Tickets?            €15, kortingen voor abonnement-groepen-tegemoetkomingen
                            GRATIS voor alle studenten & personeel LUCA & Middelbaar Onderwijs

LINKS:  

Tickets
Activiteit op website LUCA C-mine Genk
Homepage LUCA C-mine Genk
Homepage Tyler Mitchell
Profiel Vogue Magazine 2018: ‘Meet Tyler Mitchell’

Perscontact: dimitri.vossen@luca-arts.be.

Dit project werd gesteund met LUCA.breakoutmiddelen

Dit project werd gerealiseerd met breakout.steun van LUCA School of Arts. LUCA steunt studenten, onderzoekers, docenten en medewerkers die LUCA School of Arts via allerlei initiatieven zichtbaar willen maken in de buitenwereld en bundelt daarvoor middelen. Een centraal budget verleent op laagdrempelige wijze ondersteuning aan welomschreven initiatieven.