Beeldverhaal

✔ Een academisch curriculum: een driejarige bachelor en een master ‘graphic storytelling’.

✔ Ontplooi je grafische en narratieve vaardigheden.

✔ Krijg vakken zoals Stripanalyse, Stripgeschiedenis, storytelling en taal- en letterkunde.

✔ Uniek in Vlaanderen én daarbuiten. Brussel is het mekka van het beeldverhaal.

In het keuzetraject Beeldverhaal leer je zowel je grafische als je narratieve vaardigheden ontplooien. In de ateliers Illustratie, Strip en Tekenen verdiep je je in tekentechnische aspecten en leer je nieuwe technologieën toepassen binnen zowel print- als digitale media. 

Daarnaast oefen je verschillende verteltechnieken om je eigen verhaal op een persoonfijke manier te koonen vertellen. 

Studenten doen uiteraard ook kennis en inzichten op buiten het atelier. Naast workshops en intensieve projectweken is er de jaarlijkse lezingenreeks ‘Shapeshifters’ georganiseerd door de docenten in samenwerking met de Beursschouwburg. Internationaal gereputeerde ontwerpers, kunstenaars, onderzoekers, uitgevers ... brengen hun visie op ontwerp, onderzoek en de rol die de media hebben in de overdracht van informatie. Voor masterstudenten is er een breed aanbod ‘critical practices’ en workshops waar gereputeerde ontwerpers hun expertise delen en internationale congressen vast op het programma staan.

Je wordt gestimuleerd om verder te kijken dan je eigen taalgrenzen in een discipline die verbeelding In werkelijkheid kan omzetten.

Beeldverhaal lijkt misschien een gewaagde beroepskeuze maar het traject is breed georiënteerd. Door een doorgedreven theoretische en praktische vorming kan je niet enkel excelleren in de eigen aartistieke discipline (grafische verhalen) maar ben je inzetbaar in een breder, internationaal werkveld (illustratie, ontwerp). 

 

 

Krijg les van deze experten

website by