Campus Sint-Lucas Gent

LUCA-campus Sint-Lucas Gent ligt in het gezellige, historische hart van Gent. Studenten genieten hierdoor niet alleen van een bruisend uitgaansleven, maar ook van een culturele en stimulerende omgeving. Gent is namelijk niet alleen een studentenstad maar ook over tal van mogelijkheden en initiatieven op het vlak van cultuur, design en creatieve industrie.

Campus Sint-Lucas Gent organiseert de opleidingen Beeldende Kunsten, Beeldende Vormgeving, Interieurvormgeving en de Specifieke Lerarenopleiding. De ateliers zijn ondergebracht op twee sites.

Faciliteiten

Studenten kunnen op Campus Sint-Lucas Gent terecht in verschillende werkplaatsen: werkplaats audio, hout, metaal, afgiettechnieken, fotografie, glas, grafiek, keramiek, print en scan, textiel, video en zeefdruk. Ze kunnen er, los van de discipline die ze gekozen hebben, vrij gebruik van maken en er werken met het materiaal of de techniek die ze nodig hebben voor hun werk. In elk van de werkplaatsen krijgen studenten begeleiding van een werkplaatsverantwoordelijke. Deze maakt hen wegwijs in materialen en technieken. Hij loodst hen door dit technisch parcours en tracht een antwoord te formuleren op praktische vragen en problemen. In de werkplaatsen worden op regelmatige basis workshops georganiseerd.

Studentenvoorzieningen

Bij Stuvo (studentenvoorzieningen) willen we je ondersteunen zodat je studentenleven vlot en zorgeloos kan verlopen. Medische of psychologische steun nodig?  Vragen rond huisvesting, studentenwerking, voeding en mobiliteit? Noden rond sociale dienstverlening? Je kan voor dit alles terecht bij Stuvo Gent!

Contact

Campus Sint-Lucas Gent organiseert de opleidingen Beeldende Kunsten, Beeldende Vormgeving, Interieurvormgeving en de Specifieke Lerarenopleiding. De ateliers zijn ondergebracht op drie sites die erg dichtbij elkaar liggen. 

Contact

Alexianenplein 1&2 (Hoofdadres)    
9000 Gent
T: +32 2 447 14 00
E: info.bk@luca-arts.be
www.luca-arts.be

Hoogstraat 51
9000 Gent

Sint-Niklaasstraat 27
9000 Gent
 

Agenda

Campusactiviteiten

Campusnieuws

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by