Doctoraatsverdediging van Silvia Van Aken op 1 juli in Leuven

Op dinsdag 1 juli verdedigt Silvia Van Aken haar doctoraatsproject "THE LABYRINTH OF THE MIND. Een narratieve-stilistische analyse van Jaco Van Dormaels ‘mindfilms’: Toto le héros (1991), Le huitième jour (1996), Mr. Nobody (2009)". Promotor is prof. Dr. Willem Hesling (KU Leuven).

De openbare verdediging vindt plaats op vrijdag 1 juli 2016 om 10u in het Auditorium van het Arenbergkasteel. Aansluitend rond 12u bent u welkom op de receptie in de Prinsen- & Hertogenzaal van hetArenbergkasteel.om 13u30 in de Promotiezaal van de KU Leuven, Naamsestraat 22 te Leuven. Aansluitend vindt de receptie plaats in de Jublieumzaal. 

Gelieve uw aanwezigheid voor 22 juni te bevestigen:

  • Doodle
  • silvia.vanaken@luca-arts.be
  • 0479-67 36 62 

ABSTRACT

Deze studie focust op de uiteenlopende manieren waarop de innerlijke wereld van personages gerepresenteerd kan worden in films. Sinds het ontstaan van de film werden er al dergelijke speelfilms gemaakt. De laatste 25 jaar is er echter sprake vaneen wereldwijde exponentiële toename. Onderzoekers zoals Cohn (1978), Palmer (2004) en Herman (2011) onderzochten de innerlijke wereld van personages in literaire teksten. Binnen filmstudies werd het onderzoeksobject van deze studie verschillend gelabeld: ‘mindscreen’ (Kawin), ‘subjective film’ (Bordwell, Branigan, Ramirez Berg), ‘Mentale Metadiegese’ (Kuhn), ‘mind-game film’ (Elsaesser), ‘psychological puzzle film’ (Eig, Panek), ‘flashbackfilm’ (Turim, Bordwell), ... Deze studie schept klaarheid in deze conceptuele onduidelijkheid, introduceert nieuwe concepten en een geïntegreerd analysemodel voor het onderzoeken van Jaco Van Dormaels ‘mindfilms’, waardoor een leemte in het onderzoeksdomein gevuld wordt.

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by