12.12.2021

Aulona Fetahaj wint VAF Wildcard met 'Passé Imparfait'

Een jonge vrouw trekt alleen naar Brugge. Ze dwaalt door een verlaten stad en heeft enkel een hotelkamer als ankerpunt. Ondertussen probeert ze een plaats te geven aan haar verloren liefde. Dat is het onderwerp van de masterfilm die Aulona maakte aan de master Audiovisuele Kunsten op campus Sint-Lukas Brussel. De film legt een duidelijke link naar de actualiteit van de lockdown in tijden van Corona maar legt tegelijkertijd een link naar het verleden van de stad als 'Bruges la morte'. Ondertussen verkent het thema's zoals eenzaamheid, materialisme en anarchie.

Met die film wint Aulona Fetahaj nu de VAF Wildcard. De film werd eerder ook al geselecteerd voor het Film Fest in Gent.

Video

Aulona Fetahaj

Aulona Fetahaj is hiermee niet aan haar proefstuk toe. Haar bachelorfilm 'She asked me where i was from' werd geselecteerd voor Dokufest en Breedbeeld Kortfilmfestival.

 

LUCA Graduation & Graduates

Ieder jaar studeert een nieuwe lichting jong, artistiek geweld af bij LUCA School of Arts. LUCA School of Arts toont de afstudeerwerken van haar bachelors en masters met gepaste trots tijdens de Graduation shows en vult de maand juni de nok toe met tentoonstellingen, films, concerten en theaterstukken in Brussel, Gent, Genk en Leuven.

Nadien gaan deze werken een eigen leven leiden en worden ze opgepikt door professionele festivals en showcases, galeries en musea, cinema en theaterzalen en awarduitreikingen.

#WeArt #LUCAgrad #LUCAschoolofarts