13.01.2023

Bram Ekkel klaagt gebrek aan plaatsen voor thuisloze jongeren aan in masterfilm

Er is te weinig opvang voor thuisloze jongeren. Dat probleem kaartte Bram Ekkel vorig academiejaarjaar aan door voor zijn masterfilm een aantal thuisloze jongeren uit Pelt te volgen. De film werd gisteren getoond aan het publiek in CC Palethe en ging deze zomer in première in Heerlen.

‘De Weg naar een eigen Plek’ is een documentaire die door Bram Ekkel werd gemaakt als masterproef. Hij volgt daarvoor dak- en thuisloze jongeren die in een Credohuis liefde, tijd en aandacht krijgen en steun vinden bij het (her)ontdekken van hun identiteit en zelfstandigheid. Bram volgt de jongeren bij hun zoektocht naar een toekomst voor zichzelf, maar blikt ook terug op de situatie toen ze het Credohuis in kwamen. De documentaire is een ode aan de wilskracht van jongeren die ondanks alles iets gaan maken van hun leven, maar ook een pleidooi voor kleinschalige initiatieven zoals de Credohuizen. 

    LUCA Graduation & Graduates

    Ieder jaar studeert een nieuwe lichting jong, artistiek geweld af bij LUCA School of Arts. LUCA School of Arts toont de afstudeerwerken van haar bachelors en masters met gepaste trots tijdens de Graduation shows en vult de maand juni de nok toe met tentoonstellingen, films, concerten en theaterstukken in Brussel, Gent, Genk en Leuven.

    Nadien gaan deze werken een eigen leven leiden en worden ze opgepikt door professionele festivals en showcases, galeries en musea, cinema en theaterzalen en awarduitreikingen.

    #WeArt #LUCAgrad #LUCAschoolofarts