Een opleidingsonderdeel volgen aan LUCA als student van Associatie KU Leuven

Volg je reeds een opleiding aan KU Leuven of een andere associatiepartner (ODISEE, Thomas More, UCLL of VIVES), dan kan je binnen je (educatieve) opleiding ook een opleidingsonderdeel bij LUCA volgen. Dit kan zonder bijkomende kosten.

Welke opleidingsonderdelen kan je kiezen?

In de studiegids van LUCA kan je alle vakken kiezen die gemarkeerd staan met [ASSOC] dit zijn voornamelijk masterkeuzevakken, maar bv. ook inleiding tot de kunsteducatie.
 

Infosessie Masterkeuzevakken – 16 september 2024 18u ONLINE 

Op 16 september 2024 presenteren we alle masterkeuzevakken aan de studenten van LUCA en daarbuiten. Iedereen is welkom. Vanaf 18 september kan je deze vakken opnemen in je LUCA-ISP. Wacht hier niet te lang mee want de plaatsen zijn beperkt. (first come, first served)

Opgelet: Om op 18 september een keuzevak op te kunnen nemen in je LUCA-ISP dien je je op tijd in te schrijven als interuniversitaire student. Lees hieronder verder welke stappen je dient te volgen.

Wanneer kom je in aanmerking?

 • Je staat ingeschreven bij een instelling van de Associatie KU Leuven voor een diploma – of een examencontract;
 • Het opleidingsonderdeel maakt integraal deel uit van je opleiding
 • Je eigen instelling moet akkoord gaan. Dit bewijs je aan de hand van een attest of een bevestigingsmail van je thuisinstelling. Hierop wordt specifiek het vak vermeld dat je bij LUCA mag opnemen.

Uitzonderingen:

 • Indien je een educatieve opleiding volgt, hoef je geen akkoord voor te leggen. In het kader van de EDU-samenwerking zijn er een aantal OPO's opengesteld. In de LUCA-studiegids zijn ze terug te vinden door te zoeken op [ASSOC][EDU].

Hoe ga je te werk?

 • Schrijf je hier in als interuniversitaire student. Volg de stappen in onze online inschrijftoepassing.
 • Binnen de inschrijvingstoepassing geef je aan dat je “al student (geweest) bent in het hoger onderwijs” en kies je bij type opleiding voor [interuniversiteit].
 • Gebruik de zoekterm ‘educatieve’ als je bv. Inleiding tot de kunsteducatie’ aan LUCA wil volgen en kies de campus van je voorkeur.
 • Wil je een masterkeuzevak volgen, raadpleeg dan vooraf bovenstaand schema of de LUCA ECTS-fiche om na te gaan voor welke opleiding en welke campus je moet inschrijven.  Voor bv. Introduction to Curatorial Studies, kies je voor locatie ‘Brussel’ en opleiding ‘beeldende kunsten’.
 • Laad in de voorlaatste stap je toelatingsdocument op. Dit krijg je van je eigen faculteit. Op het attest staat het vak vermeld dat je wilt/mag volgen.

 • Klik op doorsturen en bevestig je online inschrijving op het eindscherm.

 • Zodra we je inschrijving verwerkt hebben, ontvang je twee automatische mails. De activatie-mail mag je negeren als je reeds studeert in de associatie KU Leuven. Via het account van je thuisinstelling heb je automatisch toegang tot KU Loket en je initieel LUCA-ISP.
 • Heb je moeilijkheden met het invullen van je ISP of met de toegang tot Toledo, contacteer dan inschrijvingen@luca-arts.be