05.03.2024

LUCA C-mine Genk laat Jeugdfilmfestival Antwerpen gamen

Sinds enkele jaren heeft het Jeugdfilmfestival Antwerpen een zijprogramma met games, VR en interactieve installaties. In het XL-Medialab kan het jonge geweld zich volledig uitleven in een virtuele, digitale speeltuin. Dit jaar was ook de opleiding game design van LUCA School of Arts C-mine Genk van de partij: zes studenten en alumni van de campus toonden er hun zelfgebrouwde games.

Foto: (c) Jeugdfilmfestival Antwerpen / Jeroen Broeckx

LUCA C-mine Genk is één van de enige twee plekken in België waar je een masteropleiding game design kan volgen, en het is zelfs de enige artistieke opleiding. Gedurende vier jaar leer je werken met verschillende software en ontwikkel je creatieve skills om te komen tot je eigen ontwikkelde game. De docenten zijn zelf afkomstig uit de industrie, en kunnen dus heel wat kant-en-klare beroepservaring meegeven.

Tot welke creatieve hoogstandjes dat kan leiden, kon het publiek van de XL-Medialab op het Jeugdfilmfestival Antwerpen zelf ervaren. De hele week lang werd het Zuiderpershuis in Antwerpen omgetoverd tot een digitale speeltuin waar je uren kon verdwalen. De afdeling game design van LUCA C-mine Genk verzorgde er een stand waar jonge spelers zes games konden uitproberen die door hun studenten en alumni werden gerealiseerd:

  • Bittery Brews (Andrea Grimaldi): werk samen met in een groepje van drie om je eigen toverdrankjes te brouwen.
  • Magnify & Microfy (Tom Dorpmans): ga op onderzoek uit in een geheimzinnig landhuis, met je vergrootglas op zak.
  • Crossroads (Dean van Uden): een eenvoudig en leuk puzzelspel: breng je auto zo efficiënt mogelijk naar de finish.
  • Lichy's Tower (Vincenzo Didion): een gewiekst puzzelspel waar je level na level van een duivelse toren opruimt met je zwaard.
  • Spyderware (Gijs Billen): Slinger en schiet je weg doorheen een fraai vormgegeven vectorieel doolhof.
  • Castle Caper Crew (Joppe Monnens): een hofnar, een reus, een ridder en een magiër komen terecht in een middeleeuws avontuur.