21.03.2023

LUCA nodigt jonge makers uit om Enzo Mari te hacken

Tweedaagse workshop nodigt jonge makers uit om een eigen meubeltoepassing te maken, geïnspireerd op Enzo Mari's 'Autoprogettazione' (1974).

Dezer dagen loopt de tentoonstelling Enzo Mari op C-mine. Mari zette zich af tegen de massaproductie van meubels en pakte onder meer uit met 'Autoprogettazione'. Deze gratis handleiding gaf mensen de kans om zelf meubels in elkaar te timmeren met behulp van een hamer, nagels en houten planken. 

Voor LUCA is dat reden genoeg om jonge makers uit te nodigen om diens 'Autoprogettazione' te hacken. Tijdens een tweedaagse workshop komen ze te weten hoe dat kan.

Tweedaagse hackaton voor jonge makers

Tijdens de zogenaamde 'hackathon' leren jonge makers het werk van Mari kennen en omgaan met urban mining als manier om duurzaam aan materiaal te geraken. Vervolgens gaan ze zelf aan de slag en ontwerpen en maken ze een kruk. Ze worden hierbij begeleid door het Geraas Collectief, niet toevallig alumni van onze opleiding Productdesign. 

Eerste succesvolle hackathons achter de rug

In februari gingen twintig enthousiaste makers een eerste keer aan de slag. Dit leidde tot 20 eigentijdse invullingen van de ideeën van Enzo Mari. De resultaten zijn nog steeds te zien tijdens een vitrine-expo in het Werkhuis.
Ook tijdens de Openlesdag van LUCA C-mine Genk konden jonge studenten aan de slag met de 'Autoprogettazione'.

Nog één hackathon in het verschiet

Er is nog een tweedaagse hackathon voorzien in het weekend van 6 en 7 mei. Deelname is gratis. Geïnteresseerden kunnen zich melden via de website van LUCA School of Arts of het Werkhuis.

Wie interesse heeft in de resultaten kan die bewonderen in een vitrinetentoonstelling in het Werkhuis (Rootenstraat 33 A, 3600 Genk).
 

Inschrijven & meer info

𝙀𝙉𝙕𝙊 𝙈𝘼𝙍𝙄 𝙃𝘼𝘾𝙆𝘼𝙏𝙃𝙊𝙉! | LUCA (luca-arts.be)

Locatie: 
C-mine Genk
Werkhuis Genk

Data:
za 06.05 - zo 07.05.2023

Organisatie

De Enzo Mari Hackathon is een samenwerking tussen het Werkhuis, C-mine en LUCA School of Arts in het kader van het TransFormMaker Living Lab.

Dit project werd gesteund met LUCA.breakoutmiddelen

Dit project werd gerealiseerd met breakout.steun van LUCA School of Arts. LUCA steunt studenten, onderzoekers, docenten en medewerkers die LUCA School of Arts via allerlei initiatieven zichtbaar willen maken in de buitenwereld en bundelt daarvoor middelen. Een centraal budget verleent op laagdrempelige wijze ondersteuning aan welomschreven initiatieven.