Maureen Magerman

Maureen Magerman (°1985) is vandaag opleidingscoördinator van de Educatieve master audiovisuele en beeldende kunsten voor campus Sint-Lukas Brussel en campus Sint-Lucas Gent. Daarnaast is ze in de opleiding betrokken als scriptiepromotor en docent van het thema publieksbemiddeling als deel van Inleiding in Kunsteducatie. 

Als freelance educatief medewerker was ze lange tijd actief in het Fotomuseum van Antwerpen en cureerde ze een aantal op onderzoek gebaseerde tentoonstellingen met een centrale positie voor het publiek. Ze heeft een jaarlijkse samenwerking met de fotografie afdeling van CVO Volt en gaf Fotokunst aan volwassenen in het DKO SLAC. 

Maureen behaalde een master in Beeldende Kunsten - Fotografie (LUCA) en Culturele Studies (KUL). Als fotograaf heeft ze interesse in de de fotogeschiedenis, oude- en nieuwe procedés, het fotografische landschap en de relatie tussen woord en beeld. Momenteel bouwt ze een artistieke verzameling van beelden en objecten met diverse statuten uit die het referentiepunt vormen van haar artistieke praktijk.  

www.maureenmagerman.com