20.03.2024

Studenten Televisie-Film begeleiden workshop TALim met Stijn Coninx

Zaterdag 23 mei wordt het resultaat vertoond van een bijzonder filmproject. Niemand minder dan regisseur Stijn Coninx leidde de afgelopen weken een workshop film voor tieners, in het kader van het Genkse gelijke kansenproject TALim. LUCA C-mine Genk en de studenten van de opleiding Televisie-film zorgden voor infrastructuur en de praktische organisatie en ondersteuning van de workshop.

TALim staat voor 'Talenten Academie Limburg'. De organisatie begeleidt jonge tieners vanaf het vijfde leerjaar drie jaar lang in het ontdekken van hun talenten en de beroepen die ze hieraan kunnen matchen. Dit jaar staat het project in het teken van 'kunst en creatie': elke zaterdag krijgen de kinderen (11-12 jaar) een masterclass met een absolute expert in zijn vak. 

Sterregisseur Stijn Coninx gaf de afgelopen weken twee workshops waar de groep werkte aan de realisatie van een eigen filmscène. Op zoek naar een geschikte partner in de buurt voor de praktische omkadering, kwam Stijn terecht bij de opleiding televisie-film LUCA C-mine. Studenten en docenten zetten meteen enthousiast hun schouders onder het project. Voor onze studenten was het een uitgelezen kans om te leren van Stijn's unieke visie en ruime ervaring. Daarnaast is het natuurlijk mooi om te zien hoe de aanvankelijk wat schuchtere kinderen zich van brainstorm tot eindproduct ontpoppen tot regisseur, opnameleider of klankpersoon.

Op zaterdag 30 maart wordt het uiteindelijke resultaat vertoond in de Kleine Zaal van C-mine: een mini-komedie rond de snode plannen van 'Direkteur Suyckerbuik' en de zakenman 'Vince Centjes'. 

Foto: (c) TALim