Verkorte Educatieve Bachelor Secundair Onderwijs

Bijscholen / Microcredential / Lerarenopleiding

Heb je een bachelordiploma Film-TV-Video, Fotografie, Visual Design of Interieurvormgeving? Heb je zin om leraar te worden? Ben je benieuwd hoe jongeren in je vakgebied denken, maken of leren? Dan is de ‘verkorte educatieve bachelor secundair onderwijs’ iets voor jou!

Hoe ziet de opleiding eruit?

Waar staat de opleiding voor?

Je breidt je vakmanschap als audiovisueel of beeldend professional uit met het oog op een loopbaan als leraar. Afhankelijk van je persoonlijke profiel bepaal je je traject. Je kan de opleiding voltijds in één jaar afronden of spreiden over twee jaar. In het tweejarig traject kan je kiezen tussen een dag- en een avondopleiding. Heb je al een opdracht als leraar? Dan kan je het LIO-traject volgen (leraar in opleiding).

Wat leer je?

In de opleiding komen alle taken en rollen van een leraar uitgebreid aan bod: coachen, communiceren, leermateriaal ontwerpen, in team samenwerken ... Je leert hoe je je vakgebied op een boei­ende manier aan jongeren aanbrengt. Je ontdekt hoe je technische en artistieke expertise overbrengt en de motivatie van leerlingen versterkt. Al doende bouw je heel wat kennis en vaardigheden op. Je doet leservaring op tijdens de praktijk­sessies en de stages.

Contact