Animatiefilm biedt je artistieke en technologische handvaten waarmee je aan de slag kunt in de innovatieve en creatieve industrie in een internationaal kader.
In de animatiefilmopleiding van campus C-mine verken je alle mogelijkheden om je creatief uit te drukken met diverse animatiefilmtechnieken en genres.
Animatiefilm C-mine Genk biedt een onderzoeksgerichte artistieke opleiding waarin de student in aanraking komt met alle facetten en functies eigen aan het brede gamma van animatiefilm.
Animatiefilm C-mine Genk koppelt specifieke animatiefilmtechnieken (2D, 3D, stopmotion, installatie, experimenteel) aan inhoudelijke en artistieke vaardigheden.
Door het implementeren van het animatiefilmproductieproces en de verplichte stage, zullen de studenten niet enkel artistiek maar ook marktgericht opgeleid worden.
2Fold - Joëlle Maquiese - 2ba
IZAI (Teaser- onderzoek en projectontwikkeling) - Levin Tibax - 3Ba
Bij aanvang van de opleiding verwachten we niet dat je zwaar investeert in materiaal. De campus voorziet ruimschoots in het materiaal dat je nodig hebt om te kunnen starten. In de hogere jaren is het weliswaar handig als je zelf over een degelijke laptop en/of tekentablet beschikt met nodige software.
Wil je meer weten over welke vakken je krijgt, bekijk dan hier het onderwijsaanbod met studiegids voor inhoud en studiepunten.
Running Late (Teaser - work in progress, onderzoek en projectontwikkeling) - Iris Widdershoven - 3Ba
Om te starten met onze opleiding moet je voldoen aan enkele toelatingsvoorwaarden. Behalve diploma- en leerkredietvoorwaarden zijn er voor studenten van buiten de Vlaamse Gemeenschap ook bijkomende taal- en verblijfsvoorwaarden. Bovendien moet je ook slagen voor een Artistieke Toelatingsproef.
Meer informatie over de toelatingsvoorwaarden
Contacteer ons : info.cmine@luca-arts.be
Zit je nog met vragen over de kwaliteit van onze opleiding? Klik hier.
In het kader van ons algemeen Kwaliteits-kader KOPERA stellen wij graag alle Kwaliteitskenmerken van de opleiding Animatiefilm samen met de proces-planning aan je voor op de pagina onderwijskwaliteit.
Concrete cijfers van deze opleidingNa je bacheloropleiding kan je kiezen tussen een eenjarige artistieke master en een tweejarige educatieve master.
In de artistieke master maak je een persoonlijk masterproject verder bouwend op de resultaten van het onderzoek dat je in je derde bachelorjaar gedaan hebt. De masterproef geeft je de kans om te zoeken en te ontdekken hoe je je eigen persoonlijkheid kan uitdrukken in een animatiefilmproject, waardoor je werk meer authenticiteit uitstraalt.
In de educatieve master bouw je verder aan je artistieke competenties met het oog op een professionele loopbaan in het artistiek-educatieve werkveld.
'Op school heb ik, beginnend als leek, van alle aspecten van animatiefilm kunnen proeven. De opleiding heeft me de kans gegeven om met vallen en opstaan te leren wat animatiefilm is en om er tegelijk mijn draai in te vinden. Het heeft me een fundament gegeven om verder op te bouwen, zoals ik deed met de Wildcard kortfilm ‘Mia’. Het geeft mij veel zelfvertrouwen voor de toekomst dat ik weet dat ik dit fundament heb om op terug te vallen en dat ik niet elke keer op goed geluk iets nieuw maak. Op die manier is de opleiding net hetgeen ik nodig had om te kunnen doen wat ik het liefst doe: animatiefilms maken.'
Wouter Bongaerts
Maak kennis met de opleidingen, docenten en studenten van de LUCA-campus C-Mine. Op campus C-mine in Genk informeren we toekomstige studenten en hun ouders over de academische opleidingen Animatiefilm, Communicatie & Multimedia Design (interaction design & game design), Fotografie, Productdesign en Televisie-Film.
Je docenten begeleiden je op een erg persoonlijke manier en dat elk vanuit hun expertise. Naast hun lessen zijn ze actief in de audiovisuele sector. Ze werken mee aan producties zoals ‘Les Triplettes de Belville’, ‘Exitus’, ‘The Origin of Sound’, ‘Fly Me to the Moon’, ‘La Méchanique du Coeur’, ‘Sammy’s Adventure’ en ‘No Offence’. Ze gooien hiermee regelmatig hoge ogen op nationale en internationale festivals en tentoonstellingen.
Elke docent heeft zo zijn eigen specialiteit. Sommigen werken in 2D, 3D en stopmotion, anderen zijn actief in regie, animatie, postproductie en nog anderen werken als autonome kunstenaar. Enkele voorbeelden
Privacy - LUCA School of Arts vzw - Paleizenstraat 70 - 1030 Brussel - BTW BE 0456.758.944 - RPR Brussel