info.cmine [at] luca-arts.be
C-MINE 5 3600 Genk

Campus Genk / C-mine

Centraal in Limburg vind je Campus C-mine in Genk. Een campus waar iedereen zich gewenst, gewaardeerd, gezien en gehoord kan voelen. Want in een inclusieve en duurzame omgeving kan je nu eenmaal beter presteren.

Daarom streven we naar een campus die de brede verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven in de maatschappij weerspiegelt. Een plek waar je welkom bent, ongeacht je gender, leeftijd, culturele achtergrond, van wie je houdt of wat je gelooft.   

De C-mine-site waar we zijn gevestigd vormt een inspirerende omgeving voor creatief ondernemerschap en een broedplaats voor jong talent. Dankzij talrijke lokale en EU-regionale samenwerkingen is er een permanente kruisbestuiving met het werkveld: C-mine Crib, FabLab, IO (Innovation & Design Euregio), Jester en andere organisaties.   

Campus C-mine biedt een spectrum aan opleidingen die uniek zijn in Vlaanderen: Animatiefilm, Fotografie, Televisie en Film, Productdesign en Game Design. Al onze opleidingen vertrekken vanuit een artistiek perspectief, aangevuld met een sterke technische onderbouw.   

Kortom: wil je opgeleid worden in de kunsten, dan is Campus C-mine the place to be!

Praktische Campus Info

Contactpersonen van de opleidingen:

Teamcoördinator Beeldende Kunsten & Productdesign: Dirk Reynders
Teamcoördinator Audiovisuele Kunsten: Nathalie Vaes

Educatieve master: Christophe Van Eecke

LUCA-diensten

Al onze campussen zijn uitgerust met ultramoderne laboratoria en apparatuur. Deze zijn toegankelijk voor studenten en personeel.

Uitleendienst

Audiovisuele apparatuur en hulpmiddelen nodig? De uitleendienst kan je voorzien van high-end apparatuur van professionele spiegelreflexcamera tot verlichting.

Ondernemersloket

Kriebelt het om een bedrijf te starten als student? Laat je optimaal ondersteunen bij elke stap die jij wil zetten om (nog) meer ondernemend te zijn.

International Office

Interesse in een opleiding in het buitenland? International Office informeert, begeleidt en ondersteunt je bij jouw uitwisseling.

Kunstbibliotheek

De LUCA-bibliotheken zijn wetenschappelijke kunstbibliotheken. Ze leveren een wezenlijke bijdrage aan het onderwijs en onderzoek binnen LUCA School of Arts en de Faculteit Architectuur (KU Leuven), zowel door de hoogstaande kwaliteit van hun rijke collecties als door de uitstekende dienstverlening en de expertise van de bibliotheekmedewerkers.