Kristof Van Perre

Kristof Van Perre (°1972) is werkzaam als acteur, filmmaker, docent, schrijver en webdeveloper.

Hij studeerde in 1997 af  als filmregisseur op het RITCS (Royal Institute for Theatre, Cinema & Sound) te Brussel. Daarnaast volgde hij een postgraduaat  Kunst- en Cultuurmanagement aan de Hogeschool Gent in 2003, een opleiding internet development bij CEVORA in 1999 en sociale wetgeving bij CVO Crescendo in Sint-Genesius-Rode.
Hij was medeoprichter van de workshop op het Festival van de Fantastische Film in Brussel (1996) en van de dagkrant van Theater aan Zee te Oostende (1998).

Na een tweetal jaren werken op filmsets volgde hij een opleiding webdevelopment. Hij was verschillende jaren New Media en internetspecialist en -consulent bij bedrijven als PWC-Consulting (PriceWaterhouseCoopers), Stepstone en IBM Global Services.

In 2004 werd hij als acteur gevraagd bij het Leuvense muziektheatergezelschap Braakland/ZheBilding. Hij speelde mee in o.a. Immaculata, Gevoelige Mensen en Klopterop samen met o.a. Janne Desmet, Kris Cuppens en Sara Vertongen in een regie van Adriaan Van Aken en Stijn Devillé. Daarnaast was hij ook verantwoordelijk voor het videogedeelte van o.a.  Dansen Drinken Betalen – Almost the Movie, Last Call (de Engelstalige versie van DDB) (augustus 2016 op Fringe festival in Edinburgh) , Gevoelige Mensen, Klopterop en Sabine, Sabine, Sabine en videocaptaties, trailers en fotoreportages.
In 2011 won het gezelschap de Vlaamse Cultuurprijs voor Podiumkunsten en de Cultuurprijs van de Katholieke Universiteit Leuven.
In 2012 stond hij met Braakland/ZheBilding als centrale gast op Theater aan Zee.
Kristof was vanaf 2015 ook ensemblelid van Het Nieuwstedelijk (de samenvloeiing van Braakland/ZheBilding en de Queeste) en nam daarnaast ook deel aan projecten bij o.a. Skagen en het Zuidelijk Toneel.

Tussen 2006 en 2010 werkte hij als videorealisator bij de KU Leuven. Hij realiseerde er een 90-tal educatieve en corporate video’s (zowel single- als multicamera) en gaf ook workshops video aan studenten en onderwijzend personeel. Een van de hoogtepunten was een multicamcaptatie van de bewerking van Divina Commedia van Dante door Roberto Benigni in 2007.
Ook werkte hij als freelance video- en fotograaf voor De Barre Weldaad, P.A.R.T.S., OPEK,...

Hij was gastdocent Video en nieuwe media, Filmmodule en Viewpoints bij het Lemmensinstituut (nu LUCA Drama) en werkte ook mee aan het onderzoekproject ‘Tussen waarheid en waarachtigheid’.
Hij begeleidde het videogedeelte van Een Lichaam, een eindwerk op de Toneelacademie Maastricht.

Op dit moment is hij in het coördinatieteam van LUCA Drama o.a. verantwoordelijk voor de website, social media, videocaptaties en fotoreportages.

Als acteur volgde hij o.a. opleidingen bij de Royal Academy of Dramatic Arts (RADA) en LAMDA, op de CSU Long Beach bij Jeff Perry, Alexandra Billings e.a. van de Steppenwolf Theater Company uit Chicago in Los Angeles, bij Karen Kohlhaas van de Atlantic Theater Company, Barney O’Hanlon en Ellen Lauren van SITI (New-York) en Mary Overlie op het Rose Bruford College in Londen, Tisch NYU en Movement Research in New York en in Accademia Teatro Dimitri in Verscio, Zwitersland.

Daarnaast trainde hij ook bij Arne Sierens, Peter De Graef, Eric De Volder, Peter Van den Eede, Johan Knuts, Stefan Perceval, Kristien Deproost, Wim Opbrouck, Robbie Cleiren, Sam Bogaerts, …

Hij startte in 2015 in de workshopgroep van acteercoach Jack Waltzer (Strasberg-, Adler- en Meisnertechniek) in Londen, Parijs en Los Angeles .

Als filmmaker volgde hij o.a. workshops acteursregie bij Delia Salvi (Actor’s Studio L.A. en U.C.L.A.) en audio- en videomontage bij montageguru Walter Murch.

Meer info: www.kristofvanperre.be

Download CV