TOLEDO
Vanaf midden augustus kan je aan de hand van jouw geactiveerde LUCA-login inloggen op Toledo. Dit is een digitale leeromgeving en communicatieplatform waar informatie gedeeld wordt over de campus, opleiding, lessen, enz. Docenten en de onderwijsadministratie gebruiken Toledo om onder andere met jou te communiceren en leermateriaal of aanvullende informatie te verspreiden. Ga dus regelmatig naar Toledo om op de hoogte te blijven!
Ingelogd op Toledo? Dan zie je een onderdeel 'updates & communicatie', waar we algemene informatie publiceren. Je kan ook doorklikken naar de opleidings-communities.
Informatie over de lessen verschijnt pas na het invullen van het individueel studieprogramma (ISP). Hierover hoor je meer tijdens de startdag.
Je kunt via Toledo ook je LUCA-mailbox raadplegen. Je bekijkt die best elke dag.
Aan de hand van jouw geactiveerde LUCA-login, zou je onmiddellijk toegang moeten hebben! IT probleem? Check it-voorzieningen.
We raden aan om Google Chrome te gebruiken bij het raadplegen van toledo.
START ACADEMIEJAAR
In de week van 15 september 2025 organiseren we startdagen voor alle opleidingen. Alle studenten worden dan verwacht.
De reguliere lessen volgens het uurrooster starten op maandag 22 september 2025.
UURROOSTER: Waar en wanneer heb ik les?
STUDENTENKAART
Vlaamse studenten ontvangen in september hun studentenkaart per post. Studenten met een buitenlands adres kunnen hun kaart ophalen aan het onthaal. Zorg dat je deze steeds bij hebt (om toegang te hebben tot de campus, om te printen, boeken uit te lenen,…).
INDIVIDUEEL STUDIEPOGRAMMA (ISP)
Elk academiejaar moet je via KU Loket (www.luca-arts.be – KU Loket) ook inschrijven voor de opleidingsonderdelen die je dat jaar wil volgen en waarvoor je examen zal afleggen. Bij het invullen van het ISP zal je ondersteuning krijgen van jouw trajectbegeleider. Wacht tot na de startdag om je ISP in te vullen.
Het is mogelijk om in de loop van het jaar wijzigingen aan te brengen aan je ISP (uitschrijven voor vakken of een vak vervangen door een ander vak), maar hou er rekening mee dat je zelf maar tot uiterlijk woensdag 15 oktober 2025 wijzigingen kan aanbrengen aan je ISP.
ATTESTEN
Wanneer je inschrijving verwerkt en bevestigd werd, krijg je een e-mail met een officieel inschrijvingsattest. Je kunt dit attest gebruiken om een treinabonnement aan te vragen bij de nmbs, om voor te leggen aan je kotbaas,...
Heb je nood aan andere attesten? Raadpleeg de selfservice in KU Loket.
ZORGCOACH
Heb je vragen over studeren met een functiebeperking? Wil je studeren als werk-student? ... dan kan je hiervoor contact opnemen met de zorgcoach (zorgcoach.cmine@luca-arts.be) Meer info vind je hier: student-met-speciaal-statuut.
FINANCIËN
Specifieke vragen over studiegeld, studietoelage van de Vlaamse Overheid of studiefinanciering? Kreeg je een factuur voor het volledige studiegeld, maar vermoed je in aanmerking te komen voor het verminderd tarief? Contacteer voor de vervaldag van jouw factuur de sociale dienst van de studentenvoorzieningen (STUVO) voor een berekening. Meer informatie en contactgegevens: studiekosten en studiefinanciering.
Het is ook mogelijk om een gespreide of afwijkende betaling van het studiegeld aan te vragen. Een aanvraag indienen kan vanaf twee werkdagen na het activeren van jouw LUCA-login via proform Meer informatie vind je hier.
STUDIEGIDS + ACADEMISCHE KALENDER
Op de LUCA website onderwijsaanbod vind je de studiegids met per opleiding de ECTS-fiches. Voor elk opleidingsonderdeel is er een ECTS-fiche met informatie over de volgtijdelijkheid (moet je een ander vak al gevolgd hebben voor je voor het vak kan inschrijven?), doelstellingen, inhoud, verwachte aanwezigheid, evaluatiemethode en examenkansen.
De algemene academische kalender van LUCA vind je eveneens op de website.
De academische kalender afgestemd op campus C-mine vind je op deze pagina
CAFETARIA
Er is een studentencafetaria in het open landschap, waar je terecht kan voor soep, koude en warme broodjes en gerechten, desserten en drank. Hier kan je enkel betalen met bancontact. Verder zijn er op de campus automaten (drank en snoep) en drankfonteinen.
In de Vennestraat iets verderop vind je tal van leuke restaurantjes.
VLOT NAAR DE CAMPUS
KOM JE MET DE AUTO?
Er is voldoende gratis parking in de parkeergarage onder onze campus.
Volg je GPS: C-mine Parking 1
KOM JE MET DE FIETS?
Aan C-mine Parking 1 vind je een grote fietsenstalling.
Bij Fietspunten - Stad Genk kan je een tweedehandsfiets kopen aan een voordelige prijs. Je kan hier ook terecht voor kleine herstellingen.
KOM JE MET DE BUS?
Je neemt regelmatig de bus voor verplaatsingen in Diepenbeek, Genk of Hasselt?
- Dan past een campuspas van De Lijn waarschijnlijk het best jou. Met dit abonnement reis je voor € 20 tijdens het volledige academiejaar tussen twee zones.
- Er zijn twee versies beschikbaar:
- Verplaatsingen in en tussen Hasselt en Diepenbeek
- Verplaatsingen in en tussen Genk en Diepenbeek
- De campuspas(sen) kan je kopen bij je (her)inschrijving en wordt op je MOBIB-kaart geladen. Nadien kan ook nog via het KULoket.
Reis je ook buiten Genk, Diepenbeek en Hasselt regelmatig met de bus?
- T.e.m. 24 jaar kan je gebruik maken van een Buzzy Pazz. Met dit abonnement reis je onbeperkt met alle bussen en trams van De Lijn in Vlaanderen en Brussel.
- Ben je ouder dan 24? Kies dan voor een Omnipas.
KOM JE MET DE TREIN?
Het station van Genk is 2,5km gelegen van onze campus.
Je bent pendelstudent en legt (bijna) dagelijks hetzelfde traject af met de trein?
- Je bent jonger dan 26? Kies dan voor een schoolabonnement.
- Ben je 26 of ouder? Een trajectabonnement past waarschijnlijk het best bij jou.
Je bent kotstudent en legt enkele keren per week hetzelfde traject af?
- Je bent jonger dan 26? Een campusabonnement is waarschijnlijk de beste keuze.
- Ben je 26 of ouder? Mogelijks is het een halftijds abonnement dat je zoekt.
Heb je een attest nodig voor openbaar vervoer? Dit kan je ophalen via jouw studentendossier in KULOKET
Alle hierboven vermelde abonnementen (met uitzondering van de campuspas) komen in aanmerking voor een gedeeltelijke terugbetaling. Je krijgt de helft van de gemaakte kosten terugbetaald, met een maximum van € 100 per academiejaar. De terugbetaling kan je aanvragen via StuVo. (vervoer.limburg@ucll.be)
STUDENTENVOORZIENINGEN (StuVo)
Heb je vragen over financiën, psychosociale en medische ondersteuning, huisvesting, mobiliteit of sport & cultuur, dan kan je hiervoor contact opnemen met de dienst studentenvoorzieningen.
Campus C-mine werkt hiervoor samen met Hogeschool UCLL.
Alle informatie en contactgegevens vind je hier.
VERZEKERING EN EHBO
De informatie over de schoolverzekering is hier te vinden.
Op de campus is er personeel aanwezig dat geschoold is om hulp te verlenen bij ongevallen.
Deze personeelsleden kunnen via het onthaal opgeroepen worden.
We kijken ernaar uit om je op de campus te mogen verwelkomen en wensen je alvast heel veel succes met je studies!
Onderwijsadministratie LUCA School of Arts
Campus C-Mine Genk
e-mail: onderwijsadmin.genk@luca-arts.be