Beste student

Hieronder vind je alvast wat praktische informatie die kan helpen om het academiejaar vlot te starten. Aarzel niet om contact op te nemen via het e-mailadres onderaan als je nog vragen zou hebben.

ACTIVATIE LUCA-login

De dag volgend op je inschrijving, kan je jouw LUCA-login activeren en een persoonlijk paswoord instellen. Stel dit niet uit!
Alle benodigde info daarvoor heb je zeer recent ontvangen in een afzonderlijke activatiemail.

Aan de hand van jouw login en paswoord, heb je ook toegang tot je LUCA-studentenmailbox. Voortaan zullen we alle mailcorrespondentie daar naartoe sturen. Check deze LUCA-mail dus zeer regelmatig!

Nog dit: je wachtwoord is uniek, memoriseer het en geef het NOOIT aan iemand door!
Ben je het toch vergeten? Via kuleuven kan je een nieuwe activatiecode aanvragen.

Problemen met jouw login of account? Meer informatie hier.

TOLEDO

Vanaf maandag 7 augustus 2023 zal je aan de hand van jouw geactiveerde LUCA-login (zie hierboven) kunnen inloggen op Toledo. Dit is een digitale leeromgeving en communicatieplatform waar informatie gedeeld wordt over de campus, opleiding, lessen, enz. Docenten en de onderwijsadministratie gebruiken Toledo om onder andere met jou te communiceren en leermateriaal of aanvullende informatie te verspreiden. Ga dus regelmatig naar Toledo om op de hoogte te blijven!

Ingelogd op Toledo? Dan zie je de community ‘-infoLUCA’, waar we algemene informatie publiceren. Daar kan je doorklikken naar de campus-communities.

Tegelweergave!

toledo

Lijstweergave!

toledo2

Aan de hand van jouw geactiveerde LUCA-login, zou je onmiddellijk toegang moeten hebben! IT probleem? Check it-voorzieningen.

We raden aan om Google Chrome te gebruiken bij het raadplegen van toledo.

START ACADEMIEJAAR

De introductieweek start op maandag 18 september 2023 met startdagen, repetities, introductielessen …  voor verschillende groepen van studenten.  Alle studenten worden verwacht.

We houden je op de hoogte zodra je aan de hand van jouw vooraf geactiveerde LUCA login en paswoord zal kunnen inloggen op ons communicatieplatform Toledo. Daar zal je de gedetailleerde planning kunnen volgen.

De reguliere lessen volgens het uurrooster starten op maandag 25 september 2023.

Bekijk hier het programma van de startdagen!

STUDENTENVOORZIENINGEN (STUVO)

Heb je vragen over financiën, psychosociale en medische ondersteuning, huisvesting, mobiliteit of sport & cultuur, dan kan je hiervoor contact opnemen met de dienst studentenvoorzieningen. KU Leuven Stuvo voorziet dienstverlening voor studenten op campus Lemmens.

Alle informatie en contactpersonen vind je hier.

FINANCIËN

Specifieke vragen over studiegeld, studietoelage van de Vlaamse Overheid of studiefinanciering? Kreeg je een factuur voor het volledige studiegeld, maar vermoed je in aanmerking te komen voor het verminderd tarief? Contacteer voor de vervaldag van jouw factuur KU Leuven Stuvo voor een berekening. Meer informatie en contactgegevens.

Het is ook mogelijk om een gespreide of afwijkende betaling van het studiegeld aan te vragen. Een aanvraag indienen kan vanaf twee werkdagen na het activeren van jouw LUCA-login via proform. Meer informatie vind je hier.

ZORGCOACH

Heb je vragen over studeren met een functiebeperking, dan kan je hiervoor contact opnemen met zorgcoach.lemmens@luca-arts.be. Meer info vind je hier:
https://www.luca-arts.be/nl/student-met-speciaal-statuut

TRAJECTBEGELEIDING

Jouw trajectbegeleider is de contactpersoon wanneer je vragen hebt over jouw Individueel StudieProgramma (ISP), vrijstellingen of leerkrediet.

Meer informatie en een overzicht van alle trajectbegeleiders per opleiding kan je hier vinden.

STUDENTENKAART

Vlaamse studenten ontvangen in september hun studentenkaart per post. Studenten met een buitenlands adres kunnen hun kaart ophalen aan het onthaal. Zorg dat je deze steeds bij hebt (om toegang te hebben tot de campus, om te printen, boeken uit te lenen,…).

Wij kijken ernaar uit om je op de campus te mogen verwelkomen en wensen je alvast heel veel succes met jouw studies!

CONTACT

Onderwijsadministratie LUCA School of Arts
Campus Lemmens Leuven
e-mail: onderwijsadmin.leuven@luca-arts.be