-

Bibliotheek Tweestromen, Leuven

Liefde voor klassiek '23

Talks, lezingen en congressenConcerten en performances

Driedaagse rond klassieke muziek in de Bib Leuven Tweebronnen met o.m. muziek op maat geschreven door onze studenten gebaseerd op een van de werken van Dieric Bouts en dit voor het stadsfestival New Horizons I Dieric Bouts Festival. Verder ook een blij weerzien met oud-docent Marc Erkens die op zijn geheel eigen manier antwoorden geeft op fundamentele vragen over Muziek.

Feestelijke opening "Liefde voor klassiek"

Opening van de 2de editie van Liefde voor Klassiek.

Sfeervolle receptie die wordt opgeluisterd door muziek van studenten van LUCA School of Arts. 

Mini-expo "Daar zit muziek in"

Studenten van LUCA School of Arts (campus Leuven/Lemmens) maken een op maat geschreven klassiek muziekstuk, gebaseerd op één van de werken van Dieric Bouts. De studenten Compositie (Yentl Tijssens, Jan Deckers en Berend Soenen) schreven een muziekstuk voor 3 schilderijen van Dieric Bouts:

 • Mater Dolorosa 
 • De hemelvaart van de uitverkorenen

Het Melisse trio - Eliana Schuermans (viool), Tim van den Bogaerts (altsaxofoon) en Seppe van Stee (piano) - spelen de composities van de studenten.

 • Datum: donderdag 23 november 2023 - donderdag 28 december 2023
 • Locatie: de Bib Leuven Tweebronnen, muziekafdeling
 • Tickets: gratis te bezoeken tijdens de openingsuren

 


  Lezing "Waar muziek echt over gaat" door Marc Erkens

  Eén mens en één piano. Meer is er niet nodig om achter de muziek te gaan luisteren. Hoe gaan we eigenlijk met muziek om? Zijn er echt mensen die niets om muziek geven? Waarom vinden we sommige muziek geweldig en zegt andere muziek ons helemaal niets? Hoe zit muziek eigenlijk in elkaar? Bestaat er wel zoiets als slechte muziek? Drukt muziek gevoelens uit? Of heeft ze het over nog iets anders?

  Op deze en andere vragen over muziek geeft eredocent Marc Erkens je op anderhalf uur tijd leerrijke, vermakelijke, houtsnijdende, grappige, beklijvende en in ieder geval rake antwoorden.

  • Datum: donderdag 23 november 2023 van 18.30 - 20 uur
  • Locatie: auditorium Henry, de Bib Leuven Tweebronnen
  • Tickets: € 3, tickets te koop via 30CC

  Het Stadsfestival Leuven