03.11.2023

Sarah Lauwers participeert aan Fringe met "Zwaar liggen" en "per­pe­tu­um brood­bi­le"

Ook Sarah Lauwers verdedigt de kleuren van LUCA tijdens New Horizons. Op de de stel­lin­gen van de maakleerplek van CAS-CO wordt een monu­men­ta­le ban­ner geïnstalleerd en ingehuldigd. In het BAC ART LAB loopt de tentoonstelling zwaar liggen met een poëtische VR-installatie.

Beide activiteiten maken deel uit van Fringe, een expo & performance parcours dat nieuwe stemmen met grensverleggend werk toont tijdens het New Horizons Dieric Bouts Festival.

zwaar liggen

In deze poëtische virtual reality-installatie onderzoekt Sarah Lauwers, #LUCAalumnus en winnaar van de BAC ART LAB-award, hoe het menselijke lichaam gebeurtenissen draagt en absorbeert. Het werk brengt de bezoeker naar een stad aan het strand waar een lichaam zich liggend aan de zwaartekracht overgeeft. De ervaring wordt ondersteund door een tactiele 360° soundscape die de stad aan zee mee tot leven wekt en beïnvloed wordt door acties van de bezoekers.

  • Open: DO 16 NOVEMBER TOT ZA 9 DECEMBER tussen 13u en 18u
  • BAC ART LAB, Vital Decosterstraat 102, 3000 Leuven
  • GRATIS

broodbile

Met ​‘per­pe­tu­um brood­bi­le’ geeft het kun­ste­naars­duo Jonas & Sarah vorm en kleur aan de monu­men­ta­le ban­ner die op de stel­lin­gen van maak­leer­plek zal prij­ken. Het werk werd ontwikkeld tijdens haar residentie in CAS-CO. In ​‘per­pe­tu­um brood­bi­le’ ver­beeldt het kun­ste­naars­duo Jonas & Sarah de meta­mor­fo­se van de tar­we­kor­rel aan de hand van een col­la­ge met als basis­ma­te­ri­aal zout­deeg. De tar­we­kor­rel slaat in zijn ver­schil­len­de gedaan­tes een brug tus­sen de ten­toon­stel­lings­plek — maak­leer­plek is de voor­ma­li­ge graan­maal­de­rij de Molens van Orshoven — en de bro­den die veel­vul­dig aan­we­zig zijn in het oeu­vre van Dirk Bouts.

  • Inhuldiging: 16.11.2023, 18:00—22:00 
  • Stapelhuisstraat 13 - 15, 3000 Leuven

Fringe

Deze activiteiten maken deel uit van Fringe, een expo & performance parcours dat nieuwe stemmen met grensverleggend werk toont tijdens het New Horizons Dieric Bouts Festival. Op verschillende locaties in de stad brengen 11 organisaties uit verschillende disciplines straf werk met Dieric Bouts als guide from the past. Laat je verrassen door ongekende en nieuwe stemmen tijdens de verschillende performances, en ontdek nieuwe horizonten in een indrukwekkend expo-parcours.

Een initiatief van:

BAC ART LAB KU Leuven, Bamm!, Cas-co, CIRKLABO, Expo Leuven, KU[N]ST Leuven, LUCA School of Arts, mijnleuven, Queer Leuven, stad Leuven, STUK, Veduta, Werktank

LUCA tijdens het Stadsfestival New Horizons - Dieric Bouts Festival