05.03.2021

Olga Lucovnicova wint Gouden Beer met afstudeerfilm Nanu Tudor

De Gouden Beer voor Beste Kortfilm op de Berlinale gaat naar Nanu Tudor van Olga Lucovnicova. Olga maakte deze film als afstudeerproject bij ons in de Master in Documenatry Film Making - DocNomads. Dankzij de bekroning komt ‘Nanu Tudor’ ook in aanmerking voor de Oscar voor beste kortfilm in 2022.

Video

Over Nanu Tudor

In ‘Nanu Tudor’ reist Olga na twintig jaar terug naar het huis van haar overgrootouders in Moldavië, waar ze als kind een trauma opliep. De docu sleepte eerder ok al een VAF Wildcard-award in de wacht.

Trailer van Nanu Tudor

Video
Meer over Doc Nomads

DOC NOMADS is een Erasmus Mundus Joint Master Degree in Documentaire Film. Het is een tweejarig, internationaal programma bestaande uit 120 studiepunten dat georganiseerd wordt door drie prominente Europese filmhogescholen in Portugal, Hongarije en België. Studenten studeren achtereenvolgens in Budapest, Brussel en Lissabon.

LUCA Graduation & Graduates

Ieder jaar studeert een nieuwe lichting jong, artistiek geweld af bij LUCA School of Arts. LUCA School of Arts toont de afstudeerwerken van haar bachelors en masters met gepaste trots tijdens de Graduation shows en vult de maand juni de nok toe met tentoonstellingen, films, concerten en theaterstukken in Brussel, Gent, Genk en Leuven.

Nadien gaan deze werken een eigen leven leiden en worden ze opgepikt door professionele festivals en showcases, galeries en musea, cinema en theaterzalen en awarduitreikingen.

#WeArt #LUCAgrad #LUCAschoolofarts