Erasmus Mundus Master in Animation Film
Genk - Lisbon - Espoo / Engels
Campus Genk / C-mine

RE:Anima

International Master / Joint Master Degree

RE: ANIMA is een internationale, tweejarige masteropleiding in animatiefilm. De opleiding is een samenwerking tussen LUCA campus C-mine Genk (België), Aalto University (Finland) en Lusófona University (Portugal). RE: ANIMA verkent alle gebieden van animatie, van fictieverhalen tot documentair en experimenteel gebruik van animatie in uitgebreide velden.

Hoe ziet de opleiding eruit?

Het programma bestaat uit een mobiliteitsprogramma dat de studenten meeneemt op een educatieve en creatieve reis van:

  • België, waar ze de fundamenten van verhalende animatiefilms leren kennen,
  • naar Finland, waar ze hun technische en artistieke animatievaardigheden versterken en experimenteren met het vak.
  • naar Portugal, waar ze de animatietools zullen gebruiken om de werkelijkheid weer te geven en erover na te denken, waarbij ze de animatieprocessen gebruiken als een vorm om de wereld te documenteren en ernaar te handelen.

Vier semesters lang zullen de studenten gedifferentieerde competenties verwerven, methodes en benaderingen verkennen en werken aan hun afstudeeranimatieprojecten. Deze projecten kunnen de vorm aannemen van fictie, documentaire of experimentele animatie van verschillende aard die technieken en multidisciplinaire benaderingen combineren.

Over LUCA School of Arts

LUCA School of Arts is de enige kunsthogeschool in Vlaanderen. LUCA biedt een ruime waaier aan professionele en academische opleidingen, met meer dan vijftig studietrajecten in Audiovisuele Kunsten en Technieken, Beeldende Kunsten en Vormgeving, Interieurvormgeving, Bouwkunde, Productdesign, Muziek en Drama is ze een unicum in Vlaanderen. LUCA School of Arts is geassocieerd met de KU Leuven die haar architectuuropleidingen aanbiedt op campussen Sint-Lucas Gent en Brussel.

LUCA biedt hiermee zowel professionele bacheloropleidingen als academische bachelor- en masteropleidingen aan. Daarnaast biedt ze gespecialiseerde schakelprogramma’s om van professionele bacheloropleidingen naar masteropleidingen over te gaan en een rist aan mogelijkheden om ook na het behalen van een bachelor- of masterdiploma verder te studeren. Ten slotte kunnen afgestudeerden van LUCA via de KU Leuven ook doctoreren in de kunsten.

Want LUCA bundelt de kracht en expertise van vijf gerenommeerde instellingen op evenveel campussen verspreid over Brussel (Sint-Lukas Brussel en Narafi), Genk (C-mine), Gent (Sint-Lucas Gent) en Leuven (Lemmens).

Interesse in deze opleiding?

Starten met de opleiding

Inschrijven voor de derde intake van Re:Anima is momenteel niet mogelijk. Meer informatie over de toelatingseisen zijn te vinden op de  officiële Re:Anima-website op https://www.reanima.eu/.

Masterassessments

  • Deadline : 26.06 2023 (11:00) - Interview/test: 28.06.2023 
  • Deadline : 06.09 2023 (11:00) - Interview/test: 08.09.2023

Waar heb je les?

Waar heb je les?

Interesse in deze opleiding?