20.06.2023

Studenten nemen deel aan Bio Design Challenge in New York

Enkele studenten van de interdisciplinaire masterclass Design for Impact (LUCA School of Arts) trekken van 16 tot 25 juni 2023 naar New York en nemen er deel aan de gerenommeerde internationale BioDesignChallenge ofte BDC. Voor die challenge ontwikkelden ze een Surf Smart sleeve van bioplastic met een ingebouwde biosensor. Hiermee kunnen surfers schadelijke algen in het water detecteren. 

Meer:

Resultaten gepresenteerd in Parsons School of Design en het MoMA in New York

BDC slaat een brug tussen kunst, design en biotechnologie om de eerste generatie design professionals te helpen opleiden. Het doel van de BioDesignChallenge is dat studenten, begeleid door experten (mentors aangebracht door BDC), biodesign oplossingen ontwerpen waarbij biotechnologie wordt ingezet om binnen thematieken zoals duurzaamheid, mode, landbouw, architectuur, biomaterialen, geneeskunde, water, …vernieuwing toe te passen dat leidt tot een betere toekomst voor mens en planeet.

De BDC culmineert in een Summit in The New School, Parsons School of Design waar studenten hun projecten presenteren voor een internationaal publiek van prominente kunstenaars, ontwerpers, curatoren, wetenschappers en ondernemers. Een publiek van meer dan 5.000 mensen. De winnende projecten worden tentoongesteld in MoMA te New York.

Voor de BDC Challenge ging Design for Impact in zee met de faculteit van biotechnologie van UGent, meer specifiek met professor Marjan De Mey en enkele van haar doctoraatonderzoekers.

Interesse?

Dit project werd gerealiseerd met breakout.steun van LUCA School of Arts. LUCA steunt studenten, onderzoekers, docenten en medewerkers die LUCA School of Arts via allerlei initiatieven zichtbaar willen maken in de buitenwereld en bundelt daarvoor middelen. Een centraal budget verleent op laagdrempelige wijze ondersteuning aan welomschreven initiatieven.

LUCA & duurzaamheid

Hoe duurzaam is LUCA? Wat kunnen we doen om onze voetafdruk te verkleinen, diversiteit te laten floreren en de meest aangename studie- en werkplek te creëren? The time is now! 

LUCA gaat voluit voor duurzaamheid. Wil je meer weten over Green Impact, circulair design, trage technieken, vegetale inkten, herbruikbare sets, makers die de uitstoot van hun project monitoren, podcasts over diversiteit, de opleiding ‘Design for impact’? Check dan onze overzichtspagina!