Een samenwerking moet beide partijen versterken. Wij zoeken geregeld naar, en staan open voor, projectvoorstellen die we als opdracht kunnen uitschrijven maar een voorwaarde hierbij is natuurlijk dat het project een meerwaarde oplevert in het curriculum van de student of onderzoeker. 

Samenwerken met studenten

  • Groepsopdracht: Project wordt uitgeschreven als een groepsopdracht voor de studenten: de studenten worden bij hun opdracht begeleid door een (team van) docent(en) en na de opdracht beschik je over een reeks van verschillende ontwerpen waaruit je er een of meerdere kan gebruiken. Een voorbeeld van een dergelijk project vind je hier: 
  • Lesopdracht: We schrijven de opdracht uit als een lesopdracht voor één student. De student werkt de opdracht zelfstandig af in overleg met jullie en wordt artistiek begeleid door zijn docent
  • Jobstudent: We kunnen je in contact brengen met een geschikte student die de opdracht zelfstandig uitwerkt. We regelen via een interimkantoor een contract voor jullie.

Samenwerken met docenten

Wil je een beroep doen op de expertise van docenten/onderzoekers? Ook dat kan. Je kan op verschillende manieren met ons samenwerken: advies, navorming, contractonderzoek, vorming op maat, …

Kostprijs van een samenwerking

Het is moeilijk om hier concrete bedragen op te plakken omdat veel afhangt van het soort werk dat wordt gevraagd. Elk soort van opdracht vraagt een andere begeleiding door een docent en een andere samenstelling van de groep mensen die de opdracht gaan verwezenlijken.

We vragen uiteraard dat de onkosten die de opdracht met zich meebrengt door de opdrachtgever worden gedragen. Afhankelijk van de inhoud van de opdracht en de PR-waarde ervan kan de hogeschool een deel of het geheel van de begeleidingskosten op zich nemen.

Timing

Als kunstenhogeschool werken we met academiejaren. In een ideale wereld hebben we in het voorjaar een overzicht van interessante projectvoorstellen die vervolgens door de opleiding in het programma van het volgende academiejaar worden ingepland. Een samenwerking op kortere termijn kan wel maar maakt een aantal opties moeilijker te realiseren.

Contact

Wil je meer informatie over onze verschillende formules? Neem dan zeker contact met ons op. Een van onze medewerkers neemt zo snel mogelijk contact met je op.