Beste student


Hieronder vind je praktische informatie die kan helpen om het academiejaar vlot te starten. Aarzel niet om contact op te nemen via het e-mailadres onderaan als je nog vragen zou hebben.

ACTIVATIE LUCA-login
De dag volgend op je inschrijving, kan je je LUCA-login activeren en een persoonlijk paswoord instellen. Je kreeg hiervoor een activatiemail. Volg de instructies in de mail, doe dat zo gauw mogelijk zodat je tijdig alle informatie kan raadplegen.
Aan de hand van je login en paswoord heb je ook toegang tot je LUCA-studentenmailbox. Voortaan zullen we alle mailcorrespondentie daar naartoe sturen. Check deze LUCA-mail dus zeer regelmatig!
Nog dit: je wachtwoord is uniek, memoriseer het en geef het NOOIT aan iemand door! Ben je het toch vergeten? Via kuleuven kan je een nieuwe activatiecode aanvragen.

TOLEDO
Vanaf maandag 7 augustus 2023 zal je aan de hand van je geactiveerde LUCA-login op Toledo kunnen inloggen. Toledo is de digitale leeromgeving en het communicatieplatform waar informatie gedeeld wordt over de campus, opleiding, lessen, enz.
Docenten en de onderwijsadministratie gebruiken Toledo om onder andere met jou te communiceren en leermateriaal of aanvullende informatie te verspreiden. Ga dus regelmatig naar Toledo om op de hoogte te blijven!
Ingelogd op Toledo? Dan zie je de community ‘-infoLUCA’, waar we algemene informatie publiceren. Daar kan je doorklikken naar de campus-communities.

Tegelweergave!

toledo

Lijstweergave!

toledo2

Aan de hand van je geactiveerde LUCA-login, zou je onmiddellijk toegang moeten hebben.

We raden aan om Google Chrome te gebruiken bij het raadplegen van toledo.

IT-ONDERSTEUNING
Heb je problemen met je login of account, of heb je geen toegang tot Toledo? Check it-voorzieningen.

START ACADEMIEJAAR
In de week van 18 september 2023 organiseren we startdagen voor alle opleidingen. Alle nieuwe studenten worden dan verwacht. 
De eerste lesweek van het academiejaar start op maandag 25 september 2023. Je zal lessen hebben op de campus aan het Alexianenplein (centrum Gent) en op campus Ter Beken (Beekstraat, Mariakerke).

Bekijk het programma van de startdagen!

STUDENTENVOORZIENINGEN (STUVO)
Heb je vragen over financiën, psychosociale en medische ondersteuning, huisvesting, mobiliteit of sport & cultuur, dan kan je hiervoor contact opnemen met de dienst studentenvoorzieningen.
Alle informatie en contactpersonen vind je hier.

VLOT NAAR DE CAMPUS
Maak gebruik van de trein, bus, tram en/of fiets om vlot de campus te bereiken. Bekijk de jongerentarieven op de website van NMBS (schoolabonnement of Student Multi) en De Lijn (buzzy pazz). Download je attesten op je KU Loket om te genieten van je studentenvoordeel. Je kan ook voordelig een fiets huren bij De Fietsambassade Gent voor een aantal maanden of een jaar.

STUDIEGELD
Specifieke vragen over studiegeld, studietoelage van de Vlaamse Overheid of studiefinanciering? Kreeg je een factuur voor het volledige studiegeld, maar vermoed je in aanmerking te komen voor het verminderd tarief? Contacteer voor de vervaldag van jouw factuur de sociale dienst van de studentenvoorzieningen (STUVO) voor een berekening. Meer informatie en contactgegevens vind je hier.
Het is ook mogelijk om een gespreide of afwijkende betaling van het studiegeld aan te vragen. Een aanvraag indienen kan vanaf twee werkdagen na het activeren van je LUCA-login via proform. Meer informatie vind je hier.

ZORGCOACH
Heb je vragen over studeren met een functiebeperking, dan kan je hiervoor contact opnemen met zorgcoach.sintlucas@luca-arts.be. Meer info vind je hier.

TRAJECTBEGELEIDING
De trajectbegeleider kan je aanspreken als je vragen hebt over je Individueel StudieProgramma (ISP), vrijstellingen of leerkrediet.
Hier vind je meer informatie en een overzicht van alle trajectbegeleiders per opleiding.
Informatie over alle individuele opleidingsonderdelen vind je terug in de studiegids.

STUDENTENKAART

Vlaamse studenten ontvangen in september hun studentenkaart per post. Studenten met een buitenlands adres kunnen hun kaart ophalen aan het onthaal. Zorg dat je deze steeds bij hebt (om toegang te hebben tot de campus, om te printen, boeken uit te lenen,…).


Wij kijken ernaar uit om je op de campus te mogen verwelkomen en wensen je alvast heel veel succes met je studies!

CONTACT

Campus Sint-Lucas Gent: onderwijsadmin.gent@luca-arts.be