09.12.2022

LUCA organiseert crowdfunding om boek dat kinderen helpt om zichzelf en anderen te aanvaarden in alle Vlaamse bibliotheken krijgen

Vanaf drie jaar krijgt de identiteit van een kind vorm en kan een kind worstelen met de frustraties over wie het is. Dat overkwam ook het kind van Kathleen Latlip en daarom schreef ze een kinderboek. "Blink, Plue & Colourful You" helpt kinderen en hun omgeving om hen te aanvaarden en te waarderen zoals ze zijn. LUCA-docenten Gert Wastyn en Andrea Wilkinson werkten hieraan mee. 

LUCA organiseert een crowdfundingsactie om de Nederlandstalige versie van dit boek (Bloze, Rauw & Bontgekleurde Jou!) in de Vlaamse bibliotheken te krijgen.

Help kinderen om zichzelf te aanvaarden

Ieder kind dat worstelt met zichzelf, iedere ouder die een kind wil helpen om zichzelf te aanvaarden moet dit boek vinden in een bibliotheek. Daarom organiseert LUCA School of Arts deze crowdfundingsactie.

Met een gift van 15 EUR kan jij ervoor zorgen dat jouw bibliotheek dit boek heeft. Met een gift van 45 EUR bezorg je dit niet alleen aan je openbare bibliotheek maar ook aan je plaatselijke lagere school. Bovendien krijg je hiervoor een fiscaal attest waardoor je gift je maar ongeveer de helft kost van wat je schenkt. 

Over het boek 

Rond de leeftijd van drie jaar vormt er zich bij kinderen een soort zelfbewustzijn. Dit is de start van de creatie van een identiteit. Soms komt deze identiteit niet overeen met het lichaam waarin een kind geboren werd en vanaf drie jaar kan een kind dus worstelen met frustraties over wie het is. Dat overkwam ook het kind van Kathleen Latlip. Om deze kinderen en hun omgeving  te helpen om hen te aanvaarden en waarderen zoals ze zijn, schreef Kathleen een kinderboek. 

Bloze, Rauw & Bontgekleurde Jou is een prentenboek voor kinderen over het verkennen van genderidentiteit en genderexpressie. Drie sympathieke monstertjes komen tot het besef dat hun uiterlijk niet weerspiegelt wie ze echt zijn. Op dat moment begint er voor hen een zoektocht naar zichzelf en naar aanvaarding. Die zoektocht wordt een ode aan de diversiteit.

Het verhaal helpt kinderen om niet alleen trots te zijn op wie ze zijn, maar ook respect te hebben voor wie anderen zijn. De lezertjes leren dat uniek zijn cool is, dat trouw blijven aan jezelf onvermijdelijk en respect voor anderen fundamenteel is. 

Het boek wordt nu voor het eerst vertaald naar het Nederlands en is beschikbaar op amazon.nl, amazon.com.be en amazon.de. 

Sam Bettens steunt het project

Video

Kathleen, Andrea en Gert

Kathleen Latlip

Kathleen is de auteur van het boek en brengt haar dagen door met het monteren van televisie en het ruziën met twee zeer actieve kinderen. Ze brengt haar nachten door met het eten van ontbijtgranen voor kinderen en het schrijven van verhalen. Verhalen creëren is wat Kathleen doet en ze schrijft al haar hele leven: van gedichten tot scenario's en nu kinderboeken. In haar professionele leven heeft ze aan kaskrakers gewerkt zoals Prometheus en Amazing Spider-Man, maar ook aan tv-shows zoals Grey's Anatomy.

Gert Wastyn

Gert is illustrator. Zijn stijl is een mix tussen cartoons en surrealisme met een penchant voor bizarre personages en ongewone situaties. Hij is onderzoeker en docent bij LUCA School of Arts. Eerder creëerde hij het beeldverhaal Zwuqies in samenwerking met Floris.  

Andrea Wilkinson

Andrea verzorgde de vormgeving. Ze is postdoctoraal onderzoeker bij LUCA School of Arts en docent bij Thomas More. Ze is mede-oprichter van de Dementia Lab Conferences en heeft een passie voor co-creatieprocessen en design. Ze werkte eerder ook al aan boeken voor mensen met dementie en hun familie, designboeken over verhalen en typografie en een boek over de woningen aan de Nieuw-Zeelandse kust.  

Meer nieuws