Datum/periode
2022-2023

NATURE X

Aitor Christiaans

Afstudeerproject MA Productdesign

Geïnspireerd door fascinerende structuren in de natuur, zoals botten, bomen, planten en dieren, heb ik me laten leiden door de mogelijkheid van een toekomstige visie: "Wat als de natuur onze producten zou kunnen vormgeven?" Diepgaand onderzoek naar de unieke vormen, texturen en structuren die in de natuur voorkomen, heeft me geïnspireerd en aan het denken gezet. Ik heb de schoonheid en efficiëntie van organische ontwerpen bestudeerd en nagedacht over hoe ik deze in mijn eigen creaties kan integreren. Mijn doel was om de grenzen van traditioneel productontwerp te verleggen en een interactie te creëren tussen menselijke creativiteit en de oneindige mogelijkheden van de natuur. 

Door middel van prototyping en materiaalonderzoek heb ik geëxperimenteerd met diverse technieken om nieuwe ontwerpen tot leven te brengen. Mijn focus lag op het combineren van organische vormen en structuren met functionele aspecten, zodat de natuur zelf een rol kan spelen bij het vormgeven van objecten. Het resultaat van mijn bachelorproef bestaat uit ontwerpen die een relatie tonen tussen menselijke creativiteit en de unieke patronen en structuren in de natuur. 

Mijn onderzoek heeft geleid tot ontwerpen die de relatie tussen menselijke creativiteit en de unieke patronen en structuren in de natuur weergeven. In deze ontwikkeling laat ik de groei zien van een zaadje tot een volgroeide plant/boom, maar dan in de vorm van een bijzettafeltje. Met dit proces wil ik aantonen hoe het zou zijn als we in de toekomst met geavanceerde technologie in staat zouden zijn dit werkelijkheid te laten worden. 

Contact

Contactgegevens: 

Instagram: @aitor_design https://www.instagram.com/aitor_design/ 

E-mail: aitorchristiaans@gmail.com

Websitehttps://aitorchristiaans.cargo.site