-

Campus Genk / C-mine
C-mine 5
3600 Genk

Openlesdag Campus C-mine Genk maart 2024

Opencampus- of infodag

Studeren aan LUCA C-mine lijkt je wel wat.. maar je vraagt je af hoe leren en leven hier op de campus verlopen?

We got your back! Tijdens de Openlesdag op 6 maart kan je een introductie bijwonen voor elke opleiding: AnimatiefilmGame DesignFotografieProductdesign en Televisie-Film. Je krijgt een heldere inleiding tot onze aanpak en de focus van elke richting. Vervolgens kan je in een workshop al even proeven van de praktijk. Zo krijg je een goed beeld van onze campus en de verschillende werkplekken. Docenten en studenten zijn ter plekke om al je vragen te beantwoorden.

Je bent welkom vanaf 13u. Verzamelen doen we in 'De Straat', de centrale gang in het midden van het gebouw. Na een (kort) welkomstwoordje verdelen we de groepen voor elke opleiding.

De proeflessen starten om 14u en duren tot 17u. Nadien sluiten we af met een groepsborrel in de foyer van de campus, georganiseerd door onze studenten van Lucafé. Hier kan je ervaringen uitwisselen met de andere bezoekers, of nog even napraten met onze docenten en studenten. Of wil je liever nog een filmpje meepikken? Aansluitend op de Openlesdag wordt op de campus ook de 'FilmEU Cineclub' georganiseerd, met een vertoning van drie alumnifilms. Alle info over dit event vind je hier.

Wil je erbij zijn? Inschrijven kan via de link hieronder.

Timing:

  • 13u-14u: ontvangst
  • 14u-17u: proefles + workshop (per opleiding)
  • 17u-18u15: FilmEU Cineclub (Aula 1)
  • vanaf 17u: LUCAFÉ - napraten met studenten en leerkrachten met een drankje

Meer info over de opleidingen en de inhoud van de workshops vind je hieronder.

Registreer voor het bijwonen van een open les:

ANIMATIEFILM

Stap binnen in de wondere wereld van de animatie! In twee opeenvolgende workshops krijg je een stoomcursus in stopmotion animatie en 2D digitale animatie.

TELEVISIE - FILM

We starten met een introductie in filmanalyse, waar je enkele scènes uit recente films onder de loep neemt en op zoek gaat naar de verborgen pareltjes in cinematografie en storytelling. Daarna volgt een hands-on workshop scenario- en scriptontwikkeling door fictie-regisseur Gert Embrechts.

FOTOGRAFIE

Leer hoe je beelden kunt transformeren met behulp van AI-tools in Photoshop, en breng je ideeën tot leven. Daarna kan je je eigen creatie afdrukken met een state-of-the-art RISO-printer.

PRODUCTDESIGN

Maak je eigen chocoladevormpje! We duiken het atelier in om onze eerste Thermoform gietvorm in kunststof te maken. Ontwerp en maak je eigen vorm,  die je nadien kan gebruiken om chocolade in te gieten.

GAME DESIGN

Samen met enkele studenten en docenten van LUCA ontwerp je een eigen eerste bordspel. In één keer leer je zo de kernprincipes van game design.

Virtuele rondleiding op de campus